Izvor: HAPPYBSC
08.01.2024 u 03:33
1

VLASNIK MOLI ZA POMOĆ: Krdo gladnih konja i krava zarobljeno na Krčedinskoj adi,zbog nabujalog Dunava

Krdo konja i krava nabujali Dunav ostavio je zarobljene na Krčedinskoj adi. Stočar Milenko Plavšić iz Kovilja poziva vojsku i, kako kaže, dobre ljude da mu pomognu da ih izvuče. Upozorava da već ima uginulih grla i da izgladnele, umorne i promrzle životinje ne mogu dugo da čekaju. Sa prvim snegom, možda za njih već bude kasno.

Čuvaju Koviljčani stari vojvođanski običaj – Vijanje Božića. Ali ove godine sa njima nije zajahao konja komšija Milenko Plavšić. On i na Božić ima veliku muku.

„Moje životinje su ugrožene. Ja ne spavam noćima, jer, ja ovo nisam steko za jedan dan“, kaže Plavšić

Zbog nabujalog Dunava, ostale su Milenku krave i konji da gladuju i smrzavaju se na Krčedinskoj adi.

„Ja imam preko sto komada, oko 130 komada. Trebalo bi, ali, ne verujem. Slikane su, dve su uginule, šta će još uginuti ne znam, šta će se podaviti“, zabrinut je Plavšić.

Jači konji su preplivali, pa i poneka krava.  Milenko ih traži po poljima da tako izgladneli ne naprave štetu. Ipak se nada da ni za krdo koje je ostalo na adi još nije kasno.

A to je pod velikim znakom pitanja, jer dok ih gleda sa obale pokazuje  kako konji ulaze u vodu, gule koru sa stabala i traže sitne grančice – da bi nešto pojeli.

„Vojska bi najpre, ako imaju veliku skelu da mi pomognu da natovarimo sve krave odjednom. Sve ljude, i vojsku i policiju, sve koji mogu pozivam da mi pomognu“, očajan je Plavšić.

A pomoć mora da stigne pre snega, koji samo što nije.

„Žao mi je mojih životinja, ljudi su neodgovorni, nehumani, a ja sam sam nemoćan“, kaže nesrećni čovek.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “VLASNIK MOLI ZA POMOĆ: Krdo gladnih konja i krava zarobljeno na Krčedinskoj adi,zbog nabujalog Dunava”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter