Izvor: Tanjug
08.01.2024 u 04:11
0

Patrijarh Porfirije sastao se sa gradonačelnikom Peći u Patrijaršiji

Patrijarh srpski Porfirije služio je na Božić liturgiju u Pećkoj Patrijaršiji i potom se sastao sa gradonačelnikom Peći, kao i predstavnicima Kancelarije za KiM.

Pravoslavni vernici slave Božić. U većini hramova ovog jutra je služena Božićna liturgija. Centralna proslava Božića na Kosovu bila je u Pećkoj Patrijaršiji gde je liturgiju služio patrijarh srpski Porfirije.

 

„Neka je blagosloven, braćo i sestre, praznik! Neka Bogomladenac Hristos, koji se u Pećini rodio, pretvori i srca svih nas u svoju Pećinu. Nek se useli u naše duše i naša srca, najpre ovde, u ovu svetu obitelj, u sve nas sabrane ovde, a onda i u svu našu braću i sestre koji žive na Kosovu i Metohiji, ali i u sve ljude koji žive na Kosovu i Metohiji. Neka srca svih ljudi sveta postanu Pećina Hristova kako bi onda ljubav Njegova grejući srca svih nas i čitavog sveta postala predukus i osnov Carstva Nebeskog. Neka je srećan i blagosloven praznik! Mir Božji, Hristos se rodi!“, kazao je Patrijarh u svojoj besedi.

Patrijarh srpski se danas sastao sa gradonačelnikom Peći, Gazmendom Muhadžerijem.

Srpska pravoslavna crkva, je objavila fotografije sa ovog sastanka.

Kako pišu beogradski mediji, sastanku koji je održan u konaku Pećke patrijaršije, prisustvovali su i predstavnici Kancelarije za KiM.

Sa gradonačelnikom Peći bili su direktor opštinskog odeljenja za kulturu, Dženet Suka i direktor odeljenja za finansije, Jeton Abazaj.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter