Izvor: rts.rs
03.08.2023 u 18:25
0

PROTEST ZBOG SMRTI DEČAKA : Ogorčeni građani traže odgovornost

Ispred zgrade opštine Bačka Palanka održan je protest zbog smrti 13-godišnjeg dečaka koji je stradao u ponedeljak od posledica strujnog udara. Pokušavajući da skloni kablove pod naponom, sedam dana ranije poginuo je i dečakov deda

Meštani Bačke Palanke su ogorčeni i traže odgovornost nadležnih i smenu predsednika opštine. Dečakov otac je, prema pisanju medija, rekao da je problem sa kablovima prijavljen 27 puta, a Elektrodistribucija Srbije saopštila je da su smenjeni dispečeri i rukovodilac pogona u Bačkoj Palanci.

POSEBNA KOMISIJA ZBOG SMRTI DEČAKA: Elektrodistribucija pokrenula postupak protiv dvojce dispečara,podnete prijave

Građani Bačke Palanke protestovali su ispred zgrade opštine zbog smrti trinaestogodišnjeg dečaka koji je stradao u ponedeljak od posledica strujnog udara. Oni traže smenu predsednika opštine Branislava Šušnice, kao i smenu članova opštinskog Štaba za vanredne situacije. su smenjeni dispečeri i rukovodilac pogona u Bačkoj Palanci.

Građani Bačke Palanke protestovali su ispred zgrade opštine zbog smrti trinaestogodišnjeg dečaka koji je stradao u ponedeljak od posledica strujnog udara. Oni traže smenu predsednika opštine Branislava Šušnice, kao i smenu članova opštinskog Štaba za vanredne situacije.

Komšija, ispred čije se kuće nalazi bandera, problem sa kablovima prijavio je elektrodistributivnom preduzeću 19. jula. Otac stradalog dečaka je, prema pisanju medija, rekao da je slučaj prijavljen 27 puta, ali da kablovi do tragedije nisu uklonjeni.Pokušavaći da skloni kablove pod naponom u svom dvorištu, 22. jula poginuo je i dečakov deda

. FOTO TANJUG/ MGSI/ PREDRAG MITIÆ/ bg

U Elektrodistribuciji tvrde da se na navedenoj lokaciji pored njihove distributivne mreže nalazi i mreža javne rasvete koja je u nadležnosti lokalnog javno-komunalnog preduzeća.

Zaštitnik građana Zoran Pašalić zatražio je izjašnjenje lokalne samouprave povodom ovog slučaja. Izvestili su ga da je dečak nastradao od strujnog kabla koji najverovatnije pripada javnoj rasveti, kao i da ta samouprava nije dobila nijednu prijavu građana Bačke Palanke zbog neobezbeđenih kablova pod naponom.

Pašalić je najavio da će se obratiti svim nadležnim institucijama koje, prema dosadašnjim saznanjima, mogu biti odgovorne za ovu tragediju.

Inače vlada Srbije i ministar infrastrukture Goran Vesić odmah nakon nevremena koje je pogodilo Palanku preduzeli su sve mere na što hitnijoj sanaciji

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter