Izvor: Happy BSC
28.02.2024 u 10:24
0

PREDSEDNIK VUČIĆ JE DOMINIRAO KAMPANJOM: Brnabić se obratila povodom izveštaja ODIHR

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić obraća se javnosti povodom izveštaja Kancelarije OEBS

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić obraća se javnosti povodom izveštaja Kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) o izborima održanim u decembru u Srbiji.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je danas povodom navoda u izveštaju ODIHR-a da je izbornom kampanjom za decembarske izbore dominirao predsednik Srbije Aleksandar Vučić da je opozicija želela takvu kampanju, jer je nju pravila kao referendum o tome „da li su građani za Aleksandra Vučića ili ne“.

Ona je kao primer navela debatne emisije tokom izborne kampanje, kada je opozicija na sva ključna pitanja, poput toga da li se zalažu za sankcije Ruskoj Federaciji, kakav im je stav prema Kosovu i Metohiji ili o ekološkim problemima, odgovarala isključivo da su oni „protiv Aleksadnra Vučića“.

„Ali ja tvrdnju da je kampanjom dominirao Aleksandar Vučić zaista ne bih uzela kao nešto što se pripisuje nama. Opozicija je želela takvu kampanju. Ta kampanja je bila festival mržnje prema Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici“, izjavila je Brnabić na konferenciji za medije povodom izveštaja Kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i lјudska prava (ODIHR).

Ona smatra da takva kampanja nije bila u interesu opozicije i navela da ona lično nikad ne bi vodila takvu kampanju da je na njihovom mestu.

„Oni samo nek nastave. Da budem sasvim iskrena, mi nemamo problem s takvom kampanjom. Mi se ponosimo Aleksandrom Vučićem. Nikakav problem nemamo. Ako nastave u budućnosti takve kampanje, uvek će dobijati sve manje glasova“, rekla je Brnabić.
Ponovila je da je čitava kampanja opozicije bila zasnovana na ličnim uvredama prema Vučiću i njegovoj porodici, tako da sa te strane ime Aleksandra Vučića jeste dominiralo kampanjom.

„Ako je to negativan aspekt, u redu, onda verujem da taj negativan aspekt može da se pripiše opoziciji. Što se mene tiče, nikakav problem da dominira i budućim kampanjama. Kako god budete želeli, mi ćemo odgovarati na kampanje onako kako je to u interesu ove zemlje i svih građana, a to je otvorenošću, istinom, transparentnošću“, poručila je Brnabić.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter