Izvor: Happy BSC
04.07.2022 u 09:45
0

ALEKSANDAR ŠAPIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Najvažnije je da ovu zimu prevaziđemo sa što manje štete

U današnjoj emisiji „Dobro jutro Srbijo“ gostovao je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić koji je istakao da će mu trebati par meseci da napravi analizu zatečenog stanja i dodao da je u svetu vanredna situacija zbog rata u Ukrajini, kao i inflacija i energetska kriza i da je u takvim okolnostima najvažnije obezbediti da Beograd ovu jesen i zimu prezimi sa što manje štete i da domovi, vrtići i škole budu topli.

ŠAPIĆ PREDSTAVIO SVOJ TIM U STAROM DVORU: Miroslav Čučković novi gradski menadžer

– Kada je u pitanju javni prevoz moramo paralelno da dižemo kvalitet usluge, ali i da nađemo način da ljudima objasnimo da karta mora da se plati kada se uđe u prevoz. Spreman sam da povučem i neke korake koji na „prvu loptu“ deluju nepopoularno. Odlučio sam da ovo leto iskoristim da se upoznam sa stvarnim stanjem stvari koje sam zatekao i da podelimo među sobom uloge, a onda da „napadnemo“ stvari koje do sada nisu rađene, ali i da produžimo ono što je bilo dobro. Ako se ekonomija u Srbiji razvija onako kako treba, onda je tako i u Beogradu. Puno ćemo zavisisti od opšte ekonomske situacije i u svetu, Evropi pa i Srbiji – istakao je on.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Govoreći o energentima, Šapić je rekao da je to pitanje koje će se rešavati na nivou države i dodao da će grad pripremiti sve komunalne službe, javna preduzeća, toplane, javni prevoz kako bi Beograđani kroz ovu zimu prošli sa što manje štete i to je naš prvi zadatak.

– Gužve u centru grada su problem svih velikih svetskih i evropskih metropola. Prvi način da se to reši je izgradnja metroa, koji Beograd nema. Taj projekat je od nacionalnog značaja. Paralelno sa njim mora postojati i drugi set mera, kao što je podizanje javnog prevoza i druga saobraćajna rešenja. Kada do toga dođe ljudima se neće isplatiti da u centar grada idu svojim kolima, da plaćaju benzin i ulaze u gužve – kazao je on.

Šapić je rekao da će se truditi da postavi nove standarde u vođenju grada, posebno kada je u pitanju komunikacija kako sa građanima tako i sa istomišljenicima i političkim neistomišljenicima i da to bude, kako je naveo, legat koji će ostaviti Beograđanima.

– Bićemo spremni da sa svima komuniciramo na nivou grada i da pokušamo da skinemo barijere i zidove koji su dizani među nama svih ovih godina, ali molim sve da to ne doživljavaju kao slabost. Ja nisam vreća za udaranje, ali smo spremni da raširim ruke i uradimo nešto dobro za naš grad i državu – poručio je Šapić i dodao da omogući svim Beograđanima da dođu do informacija i onoga što im je neophodno i zato su nam potrebna sistemska rešenja. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter