Izvor: beoinfo/happybsc
23.12.2022 u 14:01
0

GRADONAČELNIK ŠAPIĆ PORUČIO: Grad Beograd nastavlja finansijski da pomaže porodicama sa više dece

Grad Beograd učiniće sve da pomogne porodicama sa više dece, a osim jednokratne pomoći koja se deli jednom godišnje, odlukom o besplatnim udžbenicima, vrtićima, ali i poklon-vaučerima nastaviće finansijski da olakšava njihovo odrastanje, rekao je gradonačelnik Aleksandar Šapić na tradicionalnoj svečanosti u Starom dvoru, organizovanoj povodom dodele rešenja za materijalnu pomoć roditeljima trojki, četvorki i duplih blizanaca.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas sa velikim brojem dece, zahvaljujući onome što je Grad uradio za njihove porodice. Potrudićemo se da u budućnosti toga bude još više jer oni rastu i potrebno im je dosta toga. Zato smo i doneli odluku o besplatnim udžbenicima i vrtićima, ali i o poklon-vaučerima koje delimo svoj beogradskoj deci – istakao je gradonačelnik.

Prema njegovim rečima, dok je bio na mestu predsednika opštine Novi Beograd, najviše je voleo da provodi vreme sa decom i penzionerima jer je tu, kako je rekao, najbolja energija.

– Pokušaćemo da donesemo dodatne mere koje će, u ovim teškim vremenima,  mladim bračnim parovima da olakšaju odluku o potomstvu. Nadamo se da vam i ova pomoć koja se daje svake godine u vidu jedne, dve ili tri prosečne plate, u zavisnosti od starosti deteta, dosta znači. Nove mere donećemo na predstojećoj sednici Skupštine grada u ponedeljak, koje će, nadam se, pomoći u odrastanju dece. Potrudićemo se i da u predstojećem periodu donesemo dodatne mere i da zaista jednoj porodici pomognemo na sve moguće načine. Pre svega da ova deca izrastu u dobre i poštene ljude, koji će sutra umesto nas da rade u ovom gradu i da ga učine boljim mestom za život – rekao je gradonačelnik.

On je porodicama sa više dece čestitao novogodišnje i božićne praznike i poželeo zdravlja i ljubavi, dodavši da će Grad učiniti sve kako bi poboljšao bezbednost dece. Kako je rekao, rezultati odluka koje su donesene videće se u narednoj godini.

– „Beogradski beli” već sada obilaze parkove, dežuraju u blizini vrtića i dvorišta škola i brinu o njihovoj bezbednosti kako bi roditelji bili sigurni – istakao je prvi čovek prestonice.

Miroljub Nestorović, otac trojki, zahvalio je gradonačelniku Šapiću na pažnji koju je posvetio porodicama sa više dece.

– Ova pomoć svima nama veoma znači jer na taj način Grad pokazuje da brine za nas i posvećuje nam pažnju. Takođe, zahvalio bih na ideji da vrtići od sledeće godine budu besplatni jer će se time roditeljima sa više dece značajno olakšati i smanjiti udar na njihove budžete – rekao je Nestorović.

Osim gradonačelnika, rešenja za materijalnu pomoć roditeljima uručile su i gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Aleksandra Čamagić i direktorka Gradskog centra za socijalni rad Silvia Alavanja.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter