Izvor: Happy BSC
27.10.2022 u 15:25
0

POSLOVNI DIJALOG SANKT PETERBURGA I SRBIJE: Perspektive trgovinske i ekonomske saradnje

Član Gradskog veća Vuk Mirčetić prisustvovao je danas Poslovnom forumu „Sankt Peterburg i Srbija: perspektive trgovinske i ekonomske saradnje”, koji je organizovala Privredna komora Srbije. Skupu je prisustvovao i sekretar za privredu Nikola Kožović.

Poželevši dobrodošlicu delegaciji Sankt Peterburga, koju predvodi Jevgenije Dmitrijevič Grigorjev, član Vlade ovoga grada i predsednik Komiteta za spoljne veze, Mirčetić je podsetio da Beograd i Sankt Peterburg imaju veoma dobre kulturne ali i poslovne veze.

ODNOSI SRBIJE I RUSIJE SU IZUZETNO VAŽNI: Šapić izjavio da za Beograd može biti korisno da sarađuje sa Sankt Peterburgom! (FOTO)

– Mi te dobre odnose vidimo danas u praksi i to je veoma dobra šansa da se još više povežu naši predstavnici. Podaci koji govore o tome koliko naše dve države sarađuju su impozantni i siguran sam da će i ovaj skup dokazati da postoje kako tradicionalno prijateljske tako i dobre poslovne veze između naša dva grada koje će se nastaviti i u budućnosti – kazao je Mirčetić, pozvavši učesnike i predstavnike kompanija iz obe zemlje da u skladu sa svojim interesima uspostave ili prošire dosadašnju saradnju.

Sekretar za privredu Nikola Kožović je istakao da ovaj sekretarijat u okviru svoje nadležnosti obavlja poslove koji se odnose na razvoj privrede, turizma i vodoprivrede, kao i da je u njegovoj nadležnosti pružanje podrške mikro, malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– To činimo tako što donosimo programe i sprovodimo projekte za unapređenje opšteg okvira za privređivanje i zapošljavanje, jer jačanjem privrede i podizanjem kapaciteta privrednih subjekata podstičemo i izvoz i umrežavanje sa inostranim kompanijama. Grad Beograd je zajedno sa Republikom Srbijom osnovao Naučnotehnološki park Beograd, koji pruža podršku startap i rastućim kompanijama u razvoju i komercijalizaciji inovativnih proizvoda i usluga. Kompanije članice NTP Beograd razvijaju više od 150 inovativnih proizvoda i usluga, zapošljavaju više od 1.300 visokoobrazovanih osoba i izvoze u više od 40 zemalja sveta. Grad Beograd, odnosno Sekretarijat za privredu, u regulatornom smislu predlaže uspostavljanje saradnje kroz „softlending” za otvaranje novih tržišta za naše firme u Rusiji. Pozivamo ruske kompanije da šalju upite kako bi ih povezali sa firmama u Srbiji – rekao je Kožović.

On je podsetio i da je u saradnji sa Turističkom organizacijom Beograda održana promocija Beograda u Sankt Peterburgu, za oko 50 predstavnika turističkih agencija, organizatora putovanja i medija na kojoj su predstavljene najvažnije kulturne, istorijske i turističke znamenitosti Beograda i Srbije, kao i da je dogovorena zajednička promocija novih turističkih programa, promocija, manifestacija i međusobno učestvovanje u organizaciji događaja.

Skup o poslovnoj saradnji između dva grada pozdravili su i ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan-Harčenko, predstavnici Ministarstva privrede, Privredne komore Srbije i Trgovinskog predstavništva Rusije, a pored predstavljanja kompanija iz Sankt Peterburga i Beograda, organizovani su i „B2B” sastanci zainteresovanih o mogućnostima trgovinsko-ekonomske saradnje.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter