Izvor: HAPPY BSC
26.10.2022 u 17:00
0

ODNOSI SRBIJE I RUSIJE SU IZUZETNO VAŽNI: Šapić izjavio da za Beograd može biti korisno da sarađuje sa Sankt Peterburgom! (FOTO)

Gradonačelnik Aleksandar Šapić primio je danas u Starom dvoru delegaciju Sankt Peterburga koja boravi u srpskoj prestonici u sklopu unapređenja saradnje dva grada.

Delegaciju Sankt Peterburga predvodi član Vlade Sankt Peterburga Jevgenije Dmitrijevič Grigorjev, a sastanku je, pored ostalih, prisustvovao i ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan-Harčenko.

SRBIJA ČUVA SVOJE PRIJATELJSTVO SA RUSIJOM: Vulin i Bocan-Harčenko posmatrali prikaz sposobnosti helikoptera Kamov Ka-32! (FOTO)

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić poželeo je dobrodošlicu delegaciji iz Sankt Peterburga i izrazio želju da se saradnja dva grada proširi, učini kvalitetnijom, a po pitanju određenih stvari i konkretizuje.

– Uveren sam da za Beograd može da bude veoma korisno da sarađuje sa Sankt Peterburgom. Odnosi Srbije i Rusije su izuzetni i to ne važi samo za sadašnje vreme već za godine, decenije i vekove koji su za nama. Potenciraću konkretniju saradnju u raznim oblastima, a dogovorili smo formiranje radnih grupa čiji će zadatak biti intenzivna komunikacija koja treba da rezultira određenim dobrobitima koje će osetiti građani Beograda, ali i Sankt Peterburga. Tu pre svega mislim na kulturu, sport, privredu, turizam, ekonomiju i infrastrukturu – rekao je Šapić.

Aleksandar Šapić

Prema njegovim rečima, Beograd može da iskoristi mnoga iskustva velikog i „ozbiljnog” grada kakav je Sankt Peterburg.

– Naravno, sve to ima za cilj poboljšanje kvaliteta svakodnevnog života naših sugrađana. Verujem da će nakon ove posete i intenziviranja saradnje mladi ljudi iz Beograda imati priliku da bolje upoznaju istoriju Sankt Peterburga, što isto važi i za drugu stranu da ima šansu da upozna Beograd. Formalizovanjem ovog sporazuma otvaramo vrata novim prijateljstvima i prilikama za saradnju. Bez obzira na to što smo kroz istoriju imali dobre odnose, oni nadalje mogu da budu samo još bolji, čvršći i konkretniji – zaključio je Šapić.

Aleksandar Šapić

Jevgenije Dmitrijevič Grigorjev je zahvalio gradonačelniku Aleksandru Šapiću i Gradu Beogradu na gostoprimstvu koje su, kako je rekao, osetili već sa prvim koracima u Beogradu. Također, preneo je najlepše želje svim Beograđanima od gubernatora Sankt Peterburga Aleksandra Beglova.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Sada otvaramo novo poglavlje u odnosima Sankt Peterburga i Beograda, a odavno smo uspostavili mostove prijateljstva koji nikada ne razdvajaju naše građane. Baza je svakako naša saradnja u svim oblastima koje su pre svega korisne i za Beograd i za Sankt Peterburg. Danas smo otvorili Informativno-poslovni centar Sankt Peterburga u Beogradu, koji će pomoći nastavku uspostavljanja novih pravaca ekonomske saradnje između naša dva grada – istakao je Jevgenije Dmitrijevič Grigorjev.

U ime Beograda, sastanku su prisustvovali gradski menadžer Miroslav Čučković, glavni urbanista Marko Stojčić, sekretar za privredu Nikola Kožović, sekretar za sport i omladinu Nikola Penić i sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Nenad Radić.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter