Izvor: Happy BSC
24.01.2022 u 11:23
0

RADOJIČIĆ: Grad Beograd želi da implementira ideje mladih talenata

Povodom Međunarodnog dana obrazovanja, gradonačelnik prof. dr Zoran Radojičić ugostio je danas u Starom dvoru studenta Igora Jovanovića, izabranog među 50 najboljih u svetu na polju inovacija.

– Grad Beograd podržava mlade talente i na Svetski dan obrazovanja želimo da skrenemo pažnju na uspešne ljude koji mogu da ostvare uticaj na razvoj naše zajednice – kazao je Radojičić. 

On je istakao da je Igor Jovanović nosilac brojnih svetskih priznanja iz oblasti ekologije, mobilnosti i uštede energije, a uskoro i osnivač međunarodnog centra za saradnju sa Afrikom i Azijom na projektima od kulturnog, ekonomskog i nacionalnog značaja.

– Kada se dodeljuju takve nagrade, uvek se vodi računa o tome kako da se ta otkrića implementiraju u društvenu sredinu. Jovanović je imao brojne ponude s prestižnih međunarodnih univerziteta, međutim on je ipak ostao u Srbiji, u Beogradu, s ciljem da naš grad i zemlju unapredi. Naša ideja je da neku od ideja zajedno implementiramo u naš grad – rekao je gradonačelnik.

Tim koji vodi Igor Jovanović ima puno dobrih ideja koje Grad želi da podrži, istakao je Radojičić i tom prilikom podsetio da je u realizaciju projekta Linijskog parka bilo uključeno 55 mladih arhitekata.

Jovanović je čestitao kolegama Međunarodni dan obrazovanja i zahvalio Gradu Beogradu na podršci i istakao da je sa inovacijima krenuo sa 15 godina kada je radio slogan za jednu veliku kompaniju sladoleda, da bi kasnije počeo da širi svoja interesovanja i delatnosti. Ponovio je da je spreman da svojim radom unapredi zajednicu u kojoj živi.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter