Izvor: Tanjug
07.02.2022 u 16:32
0

RADOJIČIĆ: Izgradnja 22 vrtića obezbediće mesta za 5.000 dece

Program izgradnje objekata predškolskog obrazovanja Direkcije za građevinsko zemljište, kojim je planirana izgradnja 22 vrtića, napreduje dobro, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i istakao da će tim programom biti obezbeđen smeštaj za ukupno 5.047 dece.

On je rekao da je ugovorena izgradnja 11 vrtića, dok su tri objekta potpuno završena i za njih je u toku pribavljanje upotrebnih dozvola, te da je jedan objekat u završnoj fazi izgradnje, a još sedam objekata u fazi projektovanja.

-Tokom ovog mandata trudili smo se da obezbedimo najbolje uslove za naše najmlađe. Od 2019. do danas, kroz programe Direkcije za građevinsko zemljište investirali smo 986 miliona dinara u rekonstrukciju postojećih i izgradnju novih predškolskih ustanova. Važno je da nastavimo da roditeljima i deci pokazujemo koliko su nam važni. A za Grad Beograd, obrazovanje ostaje prioritet- poručio je Radojičić, saopštio gradski Sekretarijat za informisanje.

Gradonačelnik je naglasio da je u toku potpisivanje ugovora o izgradnji vrtića u Lazarevcu, te da je raspisan tender za projektovanje i izgradnju vrtića u naselju Altina 2, dok je u pripremi i tender za projektovanje i izgradnju vrtića u Bloku 8a na Novom Beogradu.

On je naveo da je ukupna investicija izgradnje ugovorenih 11 vrtića više od 2,6 milijardi dinara sa PDV-om, dok su procenjene vrednosti za nove tri lokacije oko 600 miliona dinara.

Gradonačelnik je istakao da je tokom prethodnih pet godina Grad Beograd uložio blizu pet milijardi dinara u rekonstrukcije desetina škola i vrtića u Beogradu.

-Obnovljeno je više od 45 vrtića i više od 115 škola. Izgradnjom ili adaptacijom pogodnih prostora otvorena su nova mesta za mališane u 18 objekata. Samo za opremanje vrtića u 2021. godini, preko Sekretarijata za obrazovanje i dečiju zaštitu uloženo je blizu 150 miliona dinara- rekao je Radojičić.

Posebno je ponosan na, kako kaže, veliki investicioni talas kada je reč o obrazovanju, pre svega naših najmlađih sugrađana.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter