Izvor: Tanjug
12.02.2021 u 11:38
0

RADOJIČIĆ: U Beogradu grejanje 24 sata

Grejanje od danas u glavnom gradu radi 24 sata, izjavio je gradonačelnik Beograda Zoran prilikom obilaska dispečerskog centra Beogradskih elektrana.

NE PROPUSTITE

NEZAPAMĆENA EKSPLOZIJA! Supermarket sravnjen sa zemljom, pod ruševinama ostala jedna osoba

BRITANSKI SOJ KORONE SE ŠIRI SRBIJOM: Krizni štab će predložiti POTPUNO ZATVARANJE ugostiteljskih objekata

JEZIVE SCENE U CENTRU BEOGRADA: Majka i ćerka PRONAĐENE MRTVE u lokvi krvi!

KRŠENJE MERA U SKADARLIJI! Poznati beogradski restoran pun posle 22 časa, intervenisala komunalna milicija

NOVE EPIDEMIOLOŠKE MERE: Srbi zbog testa ubuduće ređe kod frizera?

„Važno je napomenuti da je u pripremi ove sezone sve urađeno na pravi način, tako da smo spremno dočekali drugi hladan talas. Sudeći po učestalosti reklamacija, u odnosu na prethodne godine, možemo da zaključimo da je sistem izuzetno stabilan i da odlično funkcioniše. Reč je o sistemu koji je vrlo kompleksan, tako da se 320.000 stanova, odnosno 22 miliona kvadratnih metara greje na ovaj način. To je jedan od najvećih grejnih sistema u ovom delu Evrope“, rekao je gradonačelnik.

Dodao je da nas očekuje sedam hladnih dana za koje Grad Beograd potpuno spreman.

Podsetio je da JKP Beogradske elektrane od devedesetih godina radi na rešavanju problema vezanih za zagađenje vazduha.

„Ranije smo imali 194 kotlarnice, a sada samo 22. Plan je da u narednom periodu bude ugašeno još sedam, a sledeća je na listi ona u naselju Sava Kovačević u Zemunu. Što se ostalih kotlarnica tiče, u školskim ustanovama je oko 75 odsto sistema zamenjeno novim, ekološki prihvatljivijim sistemima“, naveo je Radojičić.

Rekao je da je obezbeđeno oko sto miliona dinara kako bi se nastavio proces gašenja ovih kotlarnica i da su to bitni faktori za poboljšanje kvaliteta vazduha. Akcenat će biti na individualnim ložištima, što čini oko 50 procenata, a tu se može tražiti jedan od uzroka za ovaj vid zagađenosti vazduha. ž

PROČITAJTE I OVO:

MELBURN ZAKLJUČAN PET DANA: Australijan open bez publike!

BANJALUKA SPREMNA: Danas počinje vakcinacija u Republici Srpskoj

PRIJEM ZA RUSKOG AMBASADORA: Vučić se sastao sa Bocan-Harčenkom

Gradonačelnik se osvrnuo i na tempo vakcinacije, posebno u javnom sektoru.

„Posle zdravstvenih radnika, radnici komunalnih službi su bili najizloženiji i najaktivniji u prethodnih godinu dana. Verujem da je Beograd jedan od gradova sa najvećim procentom vakcinisanih radnika iz javnih službi. Više od pet hiljada radnika je vakcinisano i nastavićemo istim tempom“, kazao je Radojičić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter