Izvor: tanjug
03.06.2020 u 16:30
0

Uručeni ugovori o dodeli pomoći izbeglicama

U beogradskoj opštini Zemun danas je uručeno šest ugovora o bespovratnoj pomoći u građevinskom materijalu za izbegla lica koja žive na teritoriji te opštine.

Komisija za izbor korisnika sredstava namenjenih stvaranju i poboljšavanju uslova stanovanja izbeglica kroz nabavku građevinskog materijala opštine Zemun, opredelila je bespovratnu pomoć za tri porodice u Batajnici, i za po jednu u naseljima Ugrinovci, Busije i Altina.

PROČITAJTE I OVO

PROVERITE SVOJE PRIJAVE ZA 100 EVRA! Ministarstvo objasnilo zbog čega!

VUČIĆ NA VEZI SA PREDSEDNIKOM ISLAMSKE REPUBLIKE: O saradnji, Kosovu i epidemiji

TRAMP ZABRINUT! Molim guvernere da suzbiju PROTESTE

SRBI IZ AMERIKE: Ono što vidite je REŽIRANI HAOS! Plaćenici sa strane ORGANIZUJU SVE!

MARIĆ U ŠOKU! Dobio je savet ministra Nedimović i…

Novčana vrednost pomoći iznosi gotovo tri miliona dinara, odnosno oko 500.000 dinara po korisniku.

Zamenik predsednika opštine Zemun i predsednik Saveta za migracije Damir Kovačević naglasio je da je opština u prethodnom periodu pokazala visok stepen odgovornosti u rešavanju problema kako izbeglih, tako i raseljenih porodica, koje su svoj novi dom našle u Zemunu.

Kovačević je podsetio da je opština uz podršku i razumevanje Vlade Srbije iznela više od 20 projekata i da će nastaviti sa aktivnom podrškom izbeglim i raseljenim porodicama, saopšteno je iz opštine.

U završnoj fazi su još tri projekta koja se odnose na podelu građevinskog materijala izbeglim i interno raseljenim licima za 40 porodica, dok će deset porodica biti obuhvaćeno dodelom sredstava za dohodovne aktivnosti, što doprinosi ekonomskom osnaživanju izbeglica koje imaju mala preduzeća ili se bave kućnom radinošću.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter