Izvor: Blic
08.04.2022 u 14:43
0

VESIĆ: Beograd danas ponosno slavi Međunarodni dan Roma

Povodom Međunarodnog dana Roma, zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, ugostio je na Starom Dvoru 20 zdravstvenih medijatorki romske nacionalnosti. Zdravstvene medijatorke predstavljaju važnu sponu u efikasnom povezivanju zdravstvenog sistema i gradjana neformalnih romskih naselja.

One vode evidenciju o zdravstvenom stanju žitelja neformalnih naselja, rade na podizanju svesti o neophodnosti vakcinacije dece, higjenskih navika, zaštita od zaraznih bolesti kao i o planiranju porodice.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Na teritoriji Grada Beograda je angažovano je 20 zdravstvenih medijatorki.

“Danas je svetski dan Roma, i danas Beograd ponosno slavi sa svojim sugrađanima Romima.

Želimo da pošaljemo jasnu poruku da Beograd pripada svim našim sugrađanima i sugrađankama bez obzira koje su nacionalnosti i vere.

Ovo je prilika da se podsetimo šta smo uradili a šta nismo da bi Romi bili u potpunosti integrisani u naše društvo.

Predstoji nam još mnogo toga da uradimo kako bi Romi postali ponosni članovi našeg društva.

To je naša civilizacijska obaveza koju treba da ispunimo u narednom periodu. Srećan sam što sam danas razgovarao sa zdravstvenim medijatorkama, to su Romkinje koje komuniciraju sa ljudima koji žive u neformalnim naseljima i koje su mnogo pomogle da se podigne zdravstvena svest.

Siguran sam ćemo sledeće godine moći da kažemo kako smo učinili još mnogo toga kako bi Romi bili u potpunosti integrisani u društvo u kojem živimo.

Zato nam je potrebna produžena ruka Romske zajednice i verujem da je ovo dobar način da nastavimo da živimo zajedno”, izjavio je Vesić.Takođe, Vesić je istakao i da sve više Romkinja i Roma studira i završava fakultete, učestvuju u političkom životu, ima sve više njih koji su uspešni privrednici.

I da javno pokazivanje tih primera može da bude put drugim Romima na koji način mogu da unaprede svoj život i svojih porodica.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter