Izvor: Happy BSC
18.01.2022 u 08:16
0

VESIĆ EKSKLUZIVNO ZA HAPPY TV POKAZAO NACRTE LINIJSKOG PARKA I METRO STANICA: Ovo će potpuno promeniti život u Beogradu (FOTO)

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić bio je gost jutarnjeg programa „Dobro jutro Srbijo“. Vesić se osvrnuo na najaktuelnije teme protekle nedelje i tako govorio o referendumu i situaciji koja je zapanjila celu Srbiju, pa i svet – Novaku Đokoviću i njegovom „tretmanu“ u Australiji.

Vesić je govorio o referendumu, i kako kaže, to je isključivo u interesu Srije, a ne politike u Srbiji, i to je veliki iskorak za našu zemlju.

-Prvo, referendum nije političko pitanje, ovo je bilo izjašnjavanje da li građanke i građani žele Ustavne promene, odnosno veću samostalnost i nezavisnost sudstva i tužilaštva. Kao što možete da vidite, većina građanki i građana se opredelila za to i na ovaj način smo napravili još jedan korak ka EU. Imate ljude u SNS-u bili protiv, u svakom slučaju, mi smo kao država stali iza referenduma jer je to važno za Srbiju. Mi smo se odrekli da biramo sudije i tužioce, mi smo izabrali nešto što je u interesu Srbije, a ne stranke. Da vas podsetim, više se sudije neće birati u skupštini, više na njih neće uticati politika. Da vas podsetim, kada je bivša vlast radila reformu pravosuđa, za noć je ostalo bez posla više od 900 sudija i skoro 200 tužilaca, a onda je Evropa poništila to. Mi smo, i naš predsednik uradili nešto što nije u interesu stranke,izabrali smo ono što je u interesu Srbije. Što se same izlaznosti tiče, nigde u svetu nije velika, rekao je Vesić.

 -Ono što je činjenica, jeste da će 3.aprila građani glasati, pa ćemo videti na tim pravim izborima rezultate. Referendumski rezultati ne mogu da se prenose na parlamentarne rezultate, produžio je.

-Ako je izbor tužilaca i sudija van skupštine odobravanje Rio Tintu, onda sa istim argumentom možete da kažete da ste odobrili da se marsovci spuste u Srbiju.  Ja razumem da mi različito mislimo, ali ne razumem tu destruktivnost prema našoj zemlji, rekao je Vesić.

VESIĆ: NIKADA SE U ISTORIJI BEOGRADA NIJE GRADILO 25 VRTIĆA

 -Da li je Beograd bolji grad, jeste. Da li je bolji za život, jeste. Da li su veće plate? – Prosečna plata danas je 705 evra, a bila je 2013. 467 evra. Da li je danas u Beogradu nezaposleno negde oko 5 odsto ljudi, malo više, između 5 i 6, a bilo je nezaposleno 24 odsto? – tako je. Trenutno gradimo 15 novih vrtića. Završen je vrtić u Milana Zakića na Čukarici, završen je vrtić u Belom polju u Obrenovcu, završen je vrtić u Surčinu, završen je vrtić na Vračaru, završen je vrtić u Patrijarha Pavla. To je 5 vrtića koje je završeno. Grade se: vrtić na Bežanijskoj kosi, završava se projektovanje vrtića u Bloku 62, to su dva vrtića na Novom Beogradu, radi se vrtić u Borči, treba da počne svakog dana, čeka se toplo vreme, radi se vrtić u Braće Jerković, vrtić u Mirijevu, na Miljakovcu 3, vrtić u Sremčici, u Stepojevcu, u Lazarevcu i vrtić u Mladenovcu. To je devet, to je tih 15 vrtića – 6 koji su izgrađeni i 9 koji se rade. Sada kreće još 10 vrtića koji se rade, radiće se jedan u Altini sigurno, jedan u Stepa Stepanović. Nikada se u istoriji Beograda nije gradilo 25 vrtića. 

VESIĆ: METRO – NAJVEĆI INFRASTRUKTURNI PROJEKAT

Goran Vesić predstavio je idejna rešenja za prvih 16 stanica beogradskog metroa.

-Moram da kažem da su to svi preneli, to jako lepo izgleda. Mi smo raspisali konkurs za idejna rešenja prvih 16 stanica. Na prvoj liniji će biti 21 stanica, a ukupno će biti dužina 21.1 km, ali ovih 16 stanica u prvoj fazi prve linije tražili smo da se urade idejna rešenja, e sada kreće projektovanje tih stanica. To je najveći infrastrukturni projekat u Beogradu. Ne pravi Vučić i Vesić i Mali metro za sebe. Mi ga pravimo za generacije, to će vaša deca da koriste, to ostaje u ovom gradu vekovima. To će potpuno promeniti život u Beogradu. 

-Ovo vam je linijski park. Počinjemo da gradimo narednih dana, odnosno nedelje, linijski park. To je najveći projekat uređenja javnog prostora u Beogradu, dužina parka je 4.6 km. Imamo 10 nezavisnih celina. Prve dve radi Zelenilo Beograd – Beton Hala do Kule Nebojša, a očekujemo da u narednom periodu Gradski sekretarijat za investicije raspiše tender za projektovanje i izgradnju drugih 8 celina, rekao je.

-Ovo je metro stanica Banovo Brdo. Mi smo imali konkurs za izgradnju metro stanica i pobedio je Studio Obe iz Beograda, naše domaće arhitekte, objasnio je Vesić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter