Izvor: alo.rs
09.01.2020 u 09:26
0

OVO SPREMA PODGORICA Pogledajte plan otimanja srpskih svetinja!

Skandaloznim zakonom o slobodi veroispovesti, koji je juče stupio na snagu, vlast u Crnoj Gori namerava da prisvoji vrednu imovinu Srpske pravoslavne crkve (SPC), ocenjuju izvori. Crnogorska vlada i tajkuni su pre svega bacili oko na crkveno zemljište u najatraktivnijem predelu oko Budve i Buljarice.

Poslanik Demokratskog fronta Milan Knežević kaže da je očigledno da je režim Mila Đukanovića naumio da na ovaj način otme imovinu SPC, koja je neprocenjiva.

POKLON NA BOŽIĆ, NAJMODERNIJE NA TRŽIŠTU SRBIJE! Nova aplikacija HAPPY BSC!

– Osim hramova, manastira i srpskih crkava, postoji ogromna imovina u vidu građevinskog zemljišta, i to ne samo na primorju nego u čitavoj Crnoj Gori. I ovo im je sledeći korak: Uprava za imovinu će da popiše svu crkvenu imovinu za koju smatra da je državna, zatim će pred upravnim sudom pokrenuti postupak protiv SPC, pa će tada svoje vlasništvo morati da dokazuje crkva, a ne država, iako je teret dokazivanja vlasništva uvek padao na onog ko pokreće postupak. Ovde je namerno obrnuto – navodi Knežević.

Dodatni problem je, kaže on, crnogorski pravosudni sistem.

Koordinator Pravnog saveta Mitropolije crnogorsko-primorske Velibor Džomić ističe da se dalji koraci u odbrani ugroženih prava i interesa Mitropolije i eparhija SPC u Crnoj Gori pažljivo planiraju, te da je u ovom momentu najvažnije da se čuje glas stotina hiljada pravoslavnih vernika na litijama:

– Dalje korake planira Episkopski savet uz pomoć Pravnog saveta, pravnih stručnjaka, crkvenih tela i organa.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter