Izvor: Kosovo online
26.05.2024 u 18:17
0

BESPLATNI PREVENTIVNI PREGLEDI U KBC KOSOVSKA MITROVICA: Ova akcija ima za cilj rasterećenje zdravstvenog sistema u Severnoj Mitrovici!

KBC Kosovska Mitrovica je i ove nedelje omogućio građanima besplatne preventivne preglede, bez zakazivanja i zdravstvene knjižice, a oni su uključivali fizijatrijske preglede za decu predškolskog i školskog uzrasta, pulmološke preglede, zatim preglede štitne žlezde, prostate, ali i laboratorijske analize.

Ova akcija ima za cilj rasterećenje zdravstvenog sistema u Severnoj Mitrovici, omogućavajući građanima da bez čekanja obave svoje preventivne preglede. Prošle nedelje ovu uslugu je iskoristilo 192 sugrađana.

Doktorka Maša Jakšić ističe da su preventivni pregledi izuzetno bitni, jer se njima mogu preduprediti mnogi problemi koji se javljaju u kasnijem periodu.

„Pacijenti su došli na preventivni pregled, suštinski mi smo tim pregledima mogli da ustanovimo deformitete kičmenog stuba i stopala i poslati pacijente na dalju dijagnostiku, a kasnije i na terapiju. Oni nisu došli ni sa kakvim problemima, ali smo pregledima ustanovili da ih imaju i uputili smo ih na dalja ispitivanja“, kazala je ona i pozvala pacijente da se jave na sledeće preventivne preglede.

Laborant Anastasija Stević navodi da su u toku dana imali akciju analiza hormona štitaste žlezde i tumor markera prostate. Ističe da je odziv sjajan jer je na preglede došlo oko stotinu ljudi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter