Izvor: Happy BSC Portal/Alo.rs
27.11.2023 u 11:46
0

DA LI VAM SE ŠOFERKA ZALEĐILA: Evo šta treba da uradite, a bitno je i gde se parkirate

Evo šta treba da uradite da biste ujutro mogli samo da uđete u kola i odvezete se dok ostatak komšiluka i dalje grebe led sa stakla.

Da li je i vas jutros na parkingu zateklo neprijatno iznenađenje? Zaleđena šoferka na automobilu i nervoza zbog grebanja i kašnjenja na posao, ako se pridržavate ovih pravila biće vam mnogo lakše.

Pokušajte da parkirate auto okrenuti ka istoku

Ako situacija dozvoljava, uvek automobil parkirajte tako da prednji deo bude okrenut na istok. Tako će prvi jutarnji zraci sunca polako otapati led na vetrobranskom staklu.

Napravite tečnost za odleđivanje

Ukoliko vas iznenade zamrznuta stakla na automobilu, a niste kupili sprej za odleđevanje, možete stvar da popravite sa samo dva sastojka – vodom i alkoholom.

Pixabay

Naspite sastojke u bocu s raspršivačem u razmjeri 2:1, odnosno dve trećine alkohola i jedna trećina vode. Poprskajte po zaleđenim staklima. Za nekoliko sekundi led će da omekša, pa ćete moći lako da ga uklonite bez struganja. Ukoliko imate u kući tečnost za pranje stkla, probajte da pomešate alkohol s njim u istoj razmeri, umesto s vodom.

Zaštitite brave od leda

Najbolja zaštita je sprej namenjen baš ovome, a ako brava zaledi, ključ zagrejte upaljačem i uspećete da otključate.

Trik da se vrata ne zalede

Premažite gumu oko vrata automobila nekom masnoćom. To može biti glicerin, vazelin, jestivo biljno ulje itd. Uradite to čim izađete iz vozila kako bi narednog jutra bez problema otvorili vrata.

Čarape na brisače

Navucite stare čarape na brisače kako ih ujutro ne biste našli zalepljene za zaleđeno staklo. Ili, jednostavno ih podignite da ne stoje na staklu pa se neće ni zalepiti.

UJEO VAS JE PAS LUTALICA: Samo u ovom slučaju možete naplatiti odštetu

Zaštita za retrovizore

Spoljašnji retrovizori na automobilu neće se zalediti ako na njih stavite plastične kese. Možete ih obmotati i gumenom trakom.

Stavite karton na stakla

Ovo je odličan način prevencije da se stakla na autu uopšte ne zalede koji vozači često koriste. Umesto kartona možete staviti i stari peškir.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter