Izvor: n1
24.05.2024 u 21:17
0

Jednostavan trik – kako da izgrebano staklo izgleda kao novo?

Većinu potrebnih sastojaka imate u kući.

Iako izgrebano staklo može da izgleda neugledno i verovatno mislite da se to ne može „popraviti“, nije uvek tako. Većina domova ima sve što je potrebno da izgleda bolje.

Prema mišljenju eksperta Andrija Gurskija, dve stvari koje možete da iskoristite su pasta za zube i sirće. Ova kombinacija može lako ukloniti većinu površinskih ogrebotina na staklu. Koraci su jednostavni, a rezultati odlični, piše House Beautiful,

Plitke ogrebotine mogu se ukloniti sa staklenih predmeta kao što su stolovi, prozori, pa čak i ekrani mobilnih telefona.

Postoji nekoliko metoda koje možete isprobati koristeći predmete za domaćinstvo kao što su pasta za zube i soda bikarbona.

Ako je ogrebotina dublja, možete pokušati da je popunite prozirnim lakom za nokte. Najbolje je koristiti onaj namenjen za staklo, mada može pomoći i običan. Samo pazite da ne preterujete: previše laka za nokte zapravo može oštetiti površinu.

Za uklanjanje ogrebotina potrebno vam je sledeće:

– pasta za zube
– krpe od mikrovlakana
– voda
– sirće

Postupak: Obrišite izgrebano područje i nanesite sloj paste za zube. Brendovi sa većim abrazivima (poput sode bikarbone) najbolje rade posao. Nežni abrazivi namenjeni za zube su dovoljno bezbedni da zaglade površinu bez rizika od daljeg oštećenja.

Koristeći krpu od mikrovlakana, trljajte pastu za zube na izgrebanu oblast kružnim pokretima nekoliko minuta. Kada je površina glatka, isperite višak paste za zube vodom i obrišite staklo drugom krpom od mikrovlakana. Ponavljajte sve dok ogrebotina ne bude glatka.

Pomešajte sirće i vodu u činiji. Navlažite čistu krpu od mikrovlakana i dobro obrišite za završetak bez mrlja. Izbegavajte upotrebu papirnih ubrusa da biste održali površinu bez dlačica.

Ako su ogrebotine suviše duboke za poliranje ili primetite da staklo ima zaštitnu glazuru koja se podiže, pozovite stručnjaka da proceni najbolji način da ga popravite.

Kada su u pitanju ogrebotine na ekranu vašeg telefona? Male, površne ogrebotine se verovatno mogu izgladiti, ali duboke pukotine se ne mogu tretirati na ovaj način i verovatno zahtevaju profesionalnu popravku.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter