Izvor: Novosti.rs
06.09.2023 u 17:37
0

DANI KRUŠKE: Tradicionalna manifestacija po osmi put održana u Vučju kod Leskovca

U Vučju su danas održani 8. „Dani kruške“. Cilj tradicionalne manifestacije je promocija proizvođača voća po kome je prepoznatljiv ovaj deo Leskovca.

Leskovčani gaje voće na više od 3.000 hektara zemlje. Na području Jablaničkog okruga pod kruškom je više od 530 hektara što je desetina ukupnih površina na kojima se nalaze zasadi nekog voća, a najveći zasadi kruške nalaze u Vučju i njegovoj okolini.

Vredni voćari u porečkom kraju ove godine mogu da se pohvale dobrim kvantitetom, ali i kvalitetom proizvodnje, a najbolje od svojih proizvoda izložili su na ovoj manifestaciji gde se organizuju razna takmičenja i dodeljuju nagrade za najveću površinu pod kruškom, za najlepšu krušku, najbolju rakiju, a priznanje dobija i najmlađi perspektivni voćar.

Nagradu za najvećeg proizvođača kruške dobio je Ivan Milenković iz Radonjice koji ima zasad na površini većoj od četiri hektara. Osim kruške Milenkovići proizvode i jabuku. Ovu porodicu posetio je gradonačelnik Goran Cvetanović koji je naglasio da je cilj lokalne samouprave da poljoprivrednim proizvođačima bude „vetar u leđa“ i da svake godine povećava subvencije iz gradskog budžeta.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter