Izvor: HappyBSC
04.08.2020 u 16:46
0

DARIJA KISIĆ TEPAVČEVIĆ: Sve više obolevaju stariji građani, povećanje broja u Subotici! VIDEO)

Krizni štab za borbu protiv korona virusa obraća se direktno iz Palate „Srbija“.

Do 15 časova u Srbiji je testirano 9.590 osoba od kojih je 287 pozitivno. Na respiratorima su trenutno 143 pacijenta.

U poslednja 24 časa preminulo je 7 osoba od koronavirusa.

– Blaže povećanje u Subotici u poslednja 24 sata. U poslednja 24 otpušteno 473 osobe – rekla dr Darija Kisić Tepavčević na početku obraćanja. 

MERE OSTAJU DO DALJNJEG

– Mere ostaju do daljnjeg na snazi, vidimo da one itekako daju efekte. Uočavamo pomeranje distribucije ka starijim uzrasnim grupama, to smo apelovali od početka da ukoliko stariji pacijenti obole veća je verovatnoća da će stići do mehaničke ventilacije – objašnjava dr Kisić Tepavčević. 

Dr Kisić-Tepavčević rekla je, govoreći o hospitalizovanoj deci u KBC „Dragiša Mišović“, da je tamo smešteno osmoro dece i četiri žene.

– U KC Niš nalazi se jedno dete, a u Šapcu dvoje – kazala je epidemiolog dr Darija Kisić Tepavčević.

Dom u Velikom Popovcu – potrebna pomoć radnicima

Dr Kisić je, govoreći o Domu za smeštaj starih osoba u Velikom Popovcu, istakla da je 11 zdravstvenih radnika pozitivno i 83 korisnika.

– Sve osobe koje imaju kliničku sliku koja zahteva hospitalizaciju su se hospitalizovale ili će to biti. Ovde je veći stepen predostrožnosti potreban, to nam je pokazalo iskustvo u Nišu. Korona je vrlo nepredividiva i iskustvo je pokazalo da može dovesti do značajnog pogoršanja za kratko vreme. Potreban je i veći broj zdravstvenih radnika da prate stanje ljudi tamo. Učiniće se sve da se kolegama tamo pomogne – istakla je ona.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter