Izvor: rts.rs
09.08.2023 u 12:20
0

Dobar dan za odlazak na vašar ili put: DANAS JE SVETI PANTELIJA(VIDEO)

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas proslavljaju Svetog Pantelejmona. Ovaj priznati lekar živeo je trista godina posle Hrista. Pored lekarske veštine, koju je stekao učenjem, Pantelejmon je imao i dar isceljenja molitvom.

Sveti Pantelejmon rođen je u Nikomidiji, od majke hrišćanke i oca neznabošca. Izučio je lekarsku veštinu i lečio i bogate i uboge.Svojom moći iscelio je mnoge bolesnike, a kažu da i danas pomaže onima koji mu se molitvom obrate. Preobraćen u hrišćanstvo, nije hteo da se odrekne Hrista, pa je mučenički ubijen na današnji dan 304. godine.

HEROINA ZDRAVKA: Čistačica spasila novorođenče na autobuskoj
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter