Izvor: alo
11.02.2024 u 16:30
0

DOKTORI KONAČNO DOBILI DOZVOLU DA ODU KOD RATKA MLADIĆA: Za 10 dana su u Hagu

Lekarski tim na čelu sa Đajićem putuje u Hag dana 21. februara godine kada će i pregledati Mladića

Tim lekara UKC-a Republike Srpske dobio dozvolu da 21. februara u Hagu pregleda Ratka Mladića, navedeno je u saopštenju ove zdravstvene ustanove.

Prema rečima generalnog direktora Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlade Đajića stiglo je odobrenje Međunarodnog tribunala u Hagu da tim lekara može pregledati Mladića.

POMOĆ DRŽAVE OD 5.000 EVRA: Sutra počinje prijava, evo kako da konkurišete

Lekarski tim na čelu sa Đajićem putuje u Hag dana 21. februara godine kada će i pregledati Mladića.

– Spremni smo i o svom trošku putujemo u Hag, samo smo čekali dozvolu koja je konačno stigla. Lekarski tim naše ustanove pregledaće generala Mladića i njegovu dokumentaciju, te utvrditi da li je do sada pravilno lečen. Cilj naše posete je da se pruži doprinos njegovom boljem tretmanu u nastavku lečenja te da se odredi koje lekove treba da koristi i gde bi trebalo dalje da se leči – rekao je Đajić.

On je naglasio da lekari već imaju iskustva kada je reč o posetama i pregledima haških optuženika i to se pokazalo predhodnih godina u slučaju Stojana Župljanina i Miće Stanišića.

– Nakon pregleda njihovo zdravstveno stanje se znatno popravilo, jer su lekari promenili terapije koje su koristili – naveli su u saopštenju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter