Izvor:
27.11.2016 u 22:35
0

DOLIJAO POGLAVICA: Uhapšen vođa haosa, zbog koga je poginulo 55 ljudi!

Policija Ugande upala je danas u palatu plemenskog poglavice u Ugandi i uhapsila ga, nakon žestokih sukoba u kojima je 55 osoba poginulo.

Sukobi između policije i militantnih jedinica povezanih sa plemenskim poglavicom u gradu Kasese na zapadu zemlje u kraljevini Rvenzururu, počeli su u subotu, a kulminirali su jutros kada je naoružana grupa napala patrolu policije.

U tom okršaju poginulo je 14 policajaca i 41 separatista, navode zvaničnici, prenosi AFP.

Predsednik Ugande Joveri Museveni nakon toga je telefonom pozvao plemenskog poglavicu i naredio mu da raspusti svoje gardiste, za koje se pretpostavlja da su deo militantnog ogranka koji deluje u Ugandi i susednom Kongu.

– Dali smo vreme kralju da razgovara sa ljudima, ali kralj je bio nepopustljiv. Jedina opcija je bila da upadnemo u palatu i isteramo ove ljude, zbog opšte sigurnosti i bezbednosti – rekao je jedan od zvaničnika.

Kako je rečeno, poglavici će biti suđeno zbog izazivanja nasilja.

Rvenzururu kraljevstvo je tradicionalna monarhija koja je počela da sa separatističkim ispadima kada je Bakonzo narod koji tu živi, proglasio nezavisno kraljevstvo 1962. godine.

Tanjug
Foto: zvoneseruga.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter