Izvor:
29.01.2019 u 08:31
0

DROBNJAK: Predložiću Vladi da se putarine za šlepere naplaćuju i na magistralnim putevima, po istoj ceni kao na autoputu!

Direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak izjavio je danas da će predložiti Vladi Srbije da se putarine za šlepere naplaćuju i na magistralnim putevima, to po istoj ceni kao i na autoputu.

Na taj način bi se obezbedio dodatni prihod za "Puteve Srbije" od 70 do 80 miliona evra godišnje, rekao je Drobnjak i podsetio da je trenutni prihod od putarina oko 200 miliona evra godišnje.

Onda ću da popravim sve puteve – istakao je Drobnjak.

On je pojasnio da kamioni izbegavaju autoputeve zbog naplate putarina i da idu magistralnim putevima, a da je posebno opterećena Ibarska magistrala.

Urađen je autoput od Ljiga do Preljine, ali šleperi ne idu autoputem već magisteralnim putem. To je dozvoljeno, jer je konstrukcija te magistrale takva da može da izdrži teške kamione – pojasnio je Drobnjak.

Kako je rekao, njegov predlog je da se na takvim magistralnim putevima naplaćuje putarina, da se naplaćuje samo šleperima i da bude ista kao na autoputu.

Ističe da je to zbog bezbednosti saobraćaja, jer nije isto kada šleper putuje magistralnim putem ili autoputem.

Podsetio je da obilaznicom kod Čačka prođe dnevno 15.000 vozila, u delu kod Celija na Ibarskoj prođe 17.000 vozila, a kroz Lipovačku šumu 25.000-26.000 vozila.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter