Izvor:
26.12.2017 u 17:47
0

DRUGI DAN NEMIRA NA ULICAMA PERUA: Policija ispalila suzavac na hiljade demonstranata!

Policija u Peruu ispalila je suzavac i sukobila se sa hiljadama demonstranata koji su gnevni na odluku vlasti da pomiluje bivšeg predsednika Alberto Fudžimorija.

"Ne pomilovanju", uzvikivali su demonstranti okupljeni u prestonici Perua, tokom drugog dana nemira koji su počeli na Badnje veče

Aktuelni predsednik Perua Pedro Pablo Kučinjski pomilovao je Fudžimorija zbog lošeg zdravstvenog stanja. Kučinjski je prihvatio gnev povodom svoje odluke, ali je rekao da ne može da dozvoli da Alberto Fudžimori umre u zatvoru. Fudžimori koji je na odsluženju 25-godišnje zatvorske kazne zbog zloupotrebe ljudskih prava i korupcije, prošle nedelje je premešten iz zatvora u bolnicu. On ima nizak pritisak i neuravnotežene orkucaje srca.

Kučinjski poriče da je pomilovanje Fudžimorija bilo dogovoreno sa njegovom strankom prošle nedelje u cilju izbegavanja svoje smene za navodno primanje ilegalnih novčanih isplata od brazilskog graditeljskog giganta Odebreht.

Dva člana Kučinjskove partoje u Kongresu Perua, Vićente Zebalos i Alberto de Belaunde podneli su ostavku u znak protesta zbog pomilovanja.

U međuvremenu, pristalice Fudžimorija koji je Peruom vladao od 1990. do 2000, slavili su ispred gradske bolnice u kojoj je on hospitalizovan.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/euronews

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter