Izvor:
28.03.2019 u 16:51
0

EKONOMSKI RAZVOJ Severne Makedonije u rukama grčke privrede?!

Grčki premijer Aleksis Cipras izjavio je danas u Solunu da bi grčki preduzetnici mogli igrati ključnu ulogu u privrednom rastu Severne Makedonije.

Grčka privreda ima potencijal da igra dominantnu ulogu u ekonomskom rastu Severne Makedonije, uz važan i pozitivan zamah koji je kreirao Prespanski sporazum – rekao je Cipras tokom sastanka s najistaknutijim preduzetnicima iz regiona severne Grčke.

Cipras je pozvao grčke preduzetnike da uoče mogućnosti koje je otvorio Prespanski sporazum, navodeći da će vlada svojim inicijativama formulisati potrebne uslove.

Premijer je rekao da se ovaj sastanak održava u kontekstu njegove predstojeće posete Skoplju, zajedno sa ministrima i biznis delegacijom.

Tokom Ciprasove posete Severnoj Makedoniji biće potpisan niz bilateralnih sporazuma u mnogim oblastima.

Predviđeno je, takođe, da se održi sastanak Visokog saveta za saradnju dve zemlje.

Osvrnuvši se na reakcije u vezi sa potpisivanjem Prespanskog sporazuma, Cipras je rekao da je preuzeo odgovornost "da razreši ovaj Gordijev čvor", nakon 30-godišnjeg ćorsokaka i naglasio potrebu svih strana u Grčkoj da se ujedine oko nacionalnih interesa.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter