Izvor:
01.06.2018 u 23:39
0

ERUPCIJA VULKANA U INDONEZIJI: Izbacuje pepeo u visini od šest kilometara, zatvorena dva tamošnja aerodroma!

Vulkan Merapi na ostrvu Java u Indoneziji danas je imao dve erupcije, izbacujuhi pepeo u visini od šest kilometara, zbog čega su zatvorena dva tamošnja aerodroma.

Agencija za nacionalne katastrofe saopštila je da je status upozorenja na vulkansku erupciju – koji je prošlog meseca podignut sa najnižeg nivoa – ostao nepromenjen i da zona u krugu od tri kilometra oko kratera ostaje na snazi, prenosi AP.

Prva erupcija vulkana dogodila se jutros u 08:20 sati i trajala je dva minuta, dok je druga zabeležena u večernjim satima.

Pepeo koji je vulkan izbacio vetar je oduvao ka severu, zbog čega je privremeno zatvoren Međunarodni aerodrom "Ahmad Jani" u Semarangu na Javi, kao i aerodrom "Ade Sumarno" u Solou, saopštili su zvaničnici.

Inače, vulkan i istoimena planina se nalaze 30-ak kilometara od grada Jogjakarta na gusto naseljenom ostrvu Java.

Oko četvrt miliona ljudi živi u krugu od 10 kilometara od vulkana.

Inače, u poslednjoj velikoj erupciji Merapija, 2010. godine, poginulo je 347 ljudi.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter