Izvor:
08.12.2016 u 20:04
0

EU: Migranti će od marta moći da budu VRAĆENI u Grčku!

Evropska unija predložila je danas da njene države-članice mogu da nastave da vraćaju tražioce azila u Grčku od marta naredne godine, nakon što su transferi bili obustavljeni na pet godina zbog loših uslova u toj zemlji.

Evropska komisija ocenila je da je Atina delimično unapredila uslove u skladu sa sudskim presudama iz 2011. godine, kojima su obustavljeni transferi i ohrabren odlazak izbeglica i migranata u bogatije zemlje EU. Evropski komesar za pitanje migracija Dimitris Avramopulos ocenio je na konferenciji za novinare da je Grčka postigla značajan napredak u veoma teškim uslovima da uspostavi potpuno funkcionišući sistem za azilante prethodnih meseci, preneo je AFP.

Avramopulos, koji je i sam Grk, rekao je da ljudi koji su već otišli iz Grčke ne mogu da budu vraćeni, već će se sistem koji predviđa vraćanje tražilaca azila primenjivati na osobe, koje iz Grčke pređu u druge zemlje posle 15. marta naredne godine.

Iz transfera će biti isključeni maloletnici bez pratnje i ugrožene osobe, a Grčka mora da obezbedi garancije da će svaki pojedinac, koji bude vraćen, dobiti odgovarajući tretman.

Avramopulos je rekao da će "u praksi samo mali broj ljudi" biti vraćen u Grčku u skoroj budućnosti.

Tanjug
Foto:Twitter/Reuters Top News

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter