Izvor:
25.11.2016 u 20:11
0

EVROPA SE TRESE: Osujećena namera ISLAMISTA da napadnu DIZNILEND!

Francuski Državni tužilac za područje Pariza Fransoa Molen izjavio je danas da su petoricu osumnjičenih, koji su uhapšeni proteklog vikenda u Francuskoj pod sumnjom da su planirali napade u i oko Pariza, na to navodili ekstremisti Islamske države u Iraku i Siriji.

Rojters navodi da su francuske vlasti ranije ove nedelje objavile da su bili planirani napadi 1. decembra na policiju i sedište bezbednosne službe u Parizu, kao i tematski park Diznilend, koji se nalazi na oko 30 kilometara od francuske prestonice.

"Tim dobro obučenih ekstremista iz Strazbura, kao i muškarac uhapšen u Marseju, dobili su instrukcije da nabave oružje. Instrukcije im je putem šifrovanih aplikacija dao komandant iz iračko-sirijskog regiona", kazao je Molen na konferenciji za medije, a prenosi Rojters.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev saopštio je početkom nedelje da su francuske vlasti osujetile teroristički napad i uhapsila sedam ljudi.

Kaznev je rekao da je sedam ljudi francuskog, marokanskog i avganistanskog porekla starosti između 29 do 37 godina uhapšeno u nedelju, po dojavi jedne strane vlade.

On je upozorio da su razmere terorističke pretnje "ogromne" i da nije moguće ukloniti rizik bez obzira na sve što se preduzima, preneo je Rojters. Ministar nije izneo šta je bila meta planiranog napada.

Gradonačelnik Strazbura je međutim rekao da se čini da se plan nije odnosio na taj grad već na "region Pariza".

U Francuskoj je na snazi vanredno stanje od terorističkih napada Islamske države prošle godine u Parizu.

Izvor: Tanjug
Foto:Instagram/thebryanperri

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter