Izvor:
04.06.2017 u 22:31
0

Jeziva svedočenja napada u Londonu: Krvnici su nevinu devojku izboli 15 puta!

Za nekoliko minuta užurbano subotnje veče u centru Londona postalo je poprište krvavog napada u kom je sedam osoba izgubilo život.

Novinarka BBC Holi Džouns našla se na London bridžu, u momentu napada i tom prilikom je zabeležila izjave svedoka.

"Videli smo trojicu napadača, vozili su mostom velikom brzinom. Mislili smo da se radi o saobraćajnoj nesreći, a onda smo videli mnogo krvi i tela na asavaltu. Tamo je bila i trudnica sa brojnim povredama, ne znamo da li je preživela", naveli su svedoci.

Erik Siguenca je rekao za BBC da su trojica muškaraca iskočila iz vozila i počela da napadaju ljude koji su se našli tu.

Drugi napad se dogodio kod Boro marketa, svega nekoliko minuta posle završetka finala Lige šampiona, koju je veliki broj građana pratio i na ulicama Londona.

"Video sam čoveka u crvenom sa veoma velikim nožem. Ubadao je ljude, jednog muškarca je ubo tri puta i bio je veoma smiren. Jednu devojku su izboli možda desetak, 15 puta. Tražila je pomoć, ne znam šta se sa njom dogodilo", naveo je neimenovani svedok.

Od 48 ljudi, koliko ih je ranjeno u terorističkim napadima koji su protekle noći izvedeni na Londonskom mostu i obližnjoj pijaci Borou, 21 osoba je u kritičnom stanju, saopštila je danas Nacionalna zdravstvena služba Engleske.

Ranjeni su, posle napada, prebačeni u pet bolnica u britanskoj prestonici, navodi "Skaj njuz".

U međuvremenu, britanska vlada je danas saopštila da će Britanija u utorak u 11.00 sati održati minut ćutanja za žrtve napada.

U sinoćnim terorističkim napadima, koje su u centru Londona izvele tri osobe gazeći pešake na Londonskom mostu i potom ubadajući ljude nožem kod pijace, ubijeno je sedam osoba.

Britanska policija je danas uhapsila 12 osoba u Barkingu u istočnom Londonu u vezi sa sinoćnim napadima, a trenutno pretražuje stan u Istočnom Hamu, takođe u istočnom delu prestonice.

Rojtersov fotoreporter javlja sa lica mesta da je oko stambene grade, gde se nalazi taj stan, postavljen policijski kordon i da je prisustvo policije jako.

b92.net
Foto: Twitter/ivanelpetrenkov,Twitter/haaretzcom

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter