Izvor: Alo.rs
12.02.2024 u 11:36
0

JOŠ MALO PA PENZIONERI IDU U BANJE: Ovo je tačan dan kada će biti objavljеna rang lista

Penzioneri mogu besplatno u banje već u martu.

OGLASIO SE PIO FOND: Evo kada penzionerima stiže povišica

Penzioneri su na ovogodišnji konkurs za besplatnu rehabilitaciju u banjama mogli da se prijave od 9. do 25. januara.

Rang-lista korisnika koji ispunjavaju uslovе za upućivanjе na rеhabilitaciju objavljujе sе dvadеsеt čеtvrtog radnog dana od dana istеka oglasa, odnosno 1. marta.

Pošto bude objavljena i konačna rang lista, uslediće i prvi pozivi korisnicima za upućivanje na oporavak.

U skladu sa Pravilnikom o društvenom standardu korisnika penzija RF PIO, rang-lista se utvrđuje prema broju bodova, na osnovu sledećih kriterijuma: visina penzije, broj godina staža osiguranja, broj godina korišćenja penzije, ostvareno pravo na novčanu naknadu za pomoć i negu drugog lica, ostvareno pravo na porodičnu penziju za korisnika koji je pravo ostvario kao dete koje nije sposobno za samostalan život i rad.
Pod jednakim uslovima za upućivanje na rehabilitaciju, prednost ima korisnik penzije koji je stariji.

Pravilnik propisuje i da se korisnik penzije upućuje na rehabilitaciju prema iskazanoj želji, u skladu sa smeštajnim kapacitetima ustanove, koja nije kontraindikovana njegovoj medicinskoj dokumentaciji.

Iako korisnici prilikom podnošenja prijave za upućivanje na besplatnu rehabilitaciju Fondu dostavljaju i medicinsku dokumentaciju, ukoliko je poseduju, važno je naglasiti da zdravstveno stanje penzionera ne utiče na poziciju na rang-listi.

Dakle, Fond PIO korisnike ne upućuje u banje u cilju lečenja, već omogućava penzionerima sa niskim primanjima da odu na besplatan oporavak.

Pogodnost je što je od ove godine omogućeno da sa penzionerima, kojima je to potrebno, o trošku PIO Fonda, na rehabilitaciju ide i pratilac.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter