Izvor:
07.04.2019 u 13:48
0

KIKL UPUTIO PISMO: Austrija će produžiti kontrole na granici s Mađarskom i Slovenijom!

Austrija će produžiti kontrole na granici s Mađarskom i Slovenijom barem do decembra, sudeći po pismu koje je ministar unutrašnjih poslova Herbert Kikl uputio Evropskoj komisiji.

Ministar Kikl kao obrazloženje za tu odluku u pismu Komisiji navodi uporno visok broj ilegalnih imigranata i ''latentnu pretnju terorizma'' zbog mogućeg povratka boraca iz bivših uporišta Islamske države u Siriji i Iraku.

Kikli, iz krajnje desne Slobodarske stranke (FPOe), istice kako očekuje da će se povećati broj uhvaćenih migranata na tzv. balkanskoj ruti prema Evropi.

Austrijsko ministarstvo unutrašnjih poslova nije odgovorilo na zahtev za komentarom.

Granične kontrole trebalo je da budu ukinute 11. maja.

Austrija, Nemačka i druge članice šengenske zone uvele su izvanredne granične kontrole 2015. nakon što je u Evropu stiglo više od milion izbjeglica i migranta s Bliskog istoka i Afrike.

Šest članica šengenske zone, uključujući Francusku i Švedsku, produžile su od tada granicne kontrole pozivajući se na sigurnosne razloge i pretnju ilegalne imigracije iako Komisija traži rešenja za slabosti na spoljnim granicama i obnovu slobode putovanja.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter