Izvor: Alo.rs
10.08.2020 u 11:16
0

Kolege o PREMINULOM Dr Žugiću: PET MESECI JE RADIO BEZ PREDAHA!

Pulmolog Vladimir Žugić (55) načelnik u Klinici za pulmologiju Kliničkog centra Srbije, preminuo je prošlog petka od infarkta srca. Od prevelikog umora i stresa usled višemesečne borbe da spase živote najtežih pacijenata zaraženih opakim virusom njegovo srce je prepuklo.

Iako je imao pravo na odmor i pauze, nije želeo da ostavlja kolege niti da zapostavi obolele. Tako je radio poslednjih pet meseci do pred samu smrt.

Nakon ove tragične vesti, Žugićeve kolege poslale su snažnu poruku građanima da će još medicinara gubiti živote da bi spasli tuđe ako se svi ne pridržavamo mera struke.

SVE O KORONI

U MAĐARSKOJ 43 NOVA SLUČAJA: Nema novih umrlih od KOVID-19

NEVEROVATNO! NJENA PRIČA NIKOGA NE OSTAVLJA RAVNODUŠNIM: Preležala sam koronu i rodila bebu s antitelima!

KORONA U SRBIJI: Užice ima najviše pozitivnih dok Kosjerić odoleva

PREDSEDNIK SANU O BORBI S KORONOM: Zahvalnost dugujem onima čija imena ne znam

U KANDŽAMA KORONE: Broj obolelih od virusa premašio 20 miliona

Prema rečima jednog kolege s klinike, dr Žugić se poslednjih dana osećao loše. Kako kaže, jedva je pristao da ode na nekoliko dana kući da se odmori.

– Vest o njegovoj smrti nas je sve pogodila. Ovo je veliki gubitak za Klinički centar i za celu Srbiju. Toliko da nema osobe koja u petak nije zaplakala za njim. Od spremačica, vozača, medicinskih sestara, tehničara, lekara… Bio je omiljen i veoma vredan. Niko nije ni sanjao da će se ovo desiti. Kada je počela epidemija, davao je celog sebe, i više nego što treba. Žrtvovao se za lečenje pacijenata, da njima bude dobro i da što pre ozdrave. Dešavalo se da po nekoliko dana radi bez odmora. Naravno, on to nije morao, sam je želeo, iako smo ga mi kolege bukvalno terali kući. Odlazio je iz bolnice samo da se presvuče i malo odspava. Ozbiljno je shvatio svoju ulogu u borbi sa kovidom. I sam je pričao na tu temu, davao savete građanima – kaže kolega.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter