Izvor: Alo.rs
05.06.2023 u 11:06
0

„KRIV SAM ŠTO JESAM, A TREBA DA NISAM“: Maturanti osnovne škole „Vuk Karadžić“ prošetali Zvečanom uz srpske trobojke (FOTO/VIDEO)

Maturanti Osnovne škole “Vuk Karadzić” iz Zvečana danas obeležavaju poslednji dan škole i oni su sa velikim transparentom “Zvečan je večan” došli pred opštinu, u blizini bodljikave žice i vojnika Kfora na miran protest.

Na ovaj način oni su želeli da ukažu da nemaju detinjstvo kao njihovi ostali vršnjaci, da ne mogu i škole kao sva ostala deca niti da proslave maturu, jer je život u Zvečanu stao otkako su Kurtijevi specijalci i lažni gradonačelnici zauzeli nasilno ovu i ostale srpske opštine.

(UŽIVO) SRBI NE ODUSTAJU: Narod se okuplja u Zvečanu i Leposaviću! Kfor iza bodljikave žice

Maturanti koji ponosno nose srpsku trobojku i šajkače su pred bodljikavom žicom recitovali reči “Prkosne pesme” Dobrice Erića sa stihovima:

“Kriv sam što jesam, a treba da nisam. Kriv sam odavno što stojim uspravno i gledam u nebo, umesto u travu. Kriv sam što se drznuh protiv krivde, kriv sam što opet slavim svoju krsnu slavu!”

printscreen/Kosovo Online

 

Prethodno, oni su obišli i crkvu Svetog Djordja u Zvečanu odakle su krenuli pred svoju opštinu koja se već deset dana nalazi u blokadi jer su je nasilno zauzeli Kurtijevi gradinačelnici i specijalni policajci.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter