Izvor: mediji
17.07.2020 u 09:18
0

MALI SAOPŠTIO: Imamo najveći rast u Evropi, a ovo čeka penzionere!

Ministar finansija Siniša Mali jutros je saopštio da Srbija ima ubedljivo najveći privredni rast i to ne samo u Evropi, već i našoj istoriji.

– Da nije bilo korone i vanrednog stanja, dostigli bismo još veći rast. Ovo je samo rezultat ozbiljne finansijske politike. Ulagaćemo u prave stvari. Svi pokazatelji govore u prilog tome da ćemo zadržati ovaj tempo. Imamo dobre vesti – ostvarili smo 51,1 milijardi dinara priliv od raznih dobara i usluga. Prihod od akciza 19 milijardi, radi ekonomija, oporavlja se uprkos svim izazovima – naveo je ministar.

Mali objašnjava da, ono što je predsednik Aleksandar Vučić najavio da ćemo imati vakcinu do kraja godine,  biće najbolja stvar koja će nam se dogoditi.

– To će značiti otvaranje novih radnih mesta i investicije. Radimo ozbiljno istraživanje, možda bude kriza ove jeseni, ali sada imamo iskustva. Preko 1.000 preduzeća učestvuje u toj anketi, sagledavamo sve aspekte, završena će biti do 10. avgusta, protiv sam neozbiljnih izjava da će biti preko milion nezaposlenih, dajte ljudi zaustavite se, država je izašla sa sveuobuhvatnim merama – dodao je Siniša Mali.

Država sagledava sve, kaže ministar, i kada se ta anketa završi, saznaćemo sve.

– Naša preduzeća moraju biti fleksibilnija, velika je odgovornost države, mi treba da smanjujemo opterećenja, sve što je u našoj mogućnosti, takođe moramo da nastavimo da investiramo, da gradimo bolnice, škole, autoputeve, naš plan „Srbija 2020.-2025.“ će biti spektakularan, novac koji imamo u bidžetu uložićemo u razvoj države i pomoći privredi, rekao je Mali. Penzije i plate su sigurne, brzo smo reagovali, Evropska komisija je potvrdila stopu rasta, tako da sa te strane smo pokazali koliko smo ozbiljni, pripremamo se da odgovorno nastavimo dalje – naglasio je ministar Mali.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter