Izvor: happybsc
22.08.2023 u 18:44
0

MERA PRAVA I IZBALANSIRANA: U prva tri dana za pomoć je prijavljeno 592 hiljade dece!

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar finansija Siniša Mali izjavio je  da se pokazalo da je mera pružanja finansijske podrške od 10.000 dinara za decu
do 16 godina bila prava i izbalansirana, o čemu svedoči prijava 592.000 dece u poslednja tri dana.

Ministar Mali rekao je da sa presekom, koji je jutros napravljen u osam časova, prijavljeno je 592.000 dece, što je gotovo polovina od ukupno 1.190.000 dece koja imaju pravo na ovu vrstu pomoći i dodao da je pomoć dolazi u pravo vreme, jer će novac biti podrška roditeljima na početku školske godine.

Meštani Kosjerića dokumentovali otisak medvedove šape: „Ovo je prvi put da se spustio u selo“ (VIDEO)

On je naglasio  da pravo na pomoć imaju deca starosti do 16 godina i precizirao da je za tu namenu opredeljeno 12 milijardi dinara. On je naglasio da su Vladi Srbije u fokusu mladi, što se pokazalo i prošle godine sa isplatom novčane pomoći u tranšama od 100 plus 100 evra, a zatim i 5.000 dinara.

-To pokazuje snagu naših finansija i da imamo mogućnost da održimo nivo privrednih aktivnosti, što i rezultati pokazuju, a uprkos teškim vremenima. Mi na ovaj način pružamo ljudima i dozu optimizma i sigurnosti-, rekao je Mali uz konstataciju da je ta poruka da država brine o mladima, značajna roditeljima.

Potpredsednik Vlade je ponobio i  da je prijava za podršku jednostavna i objasnio da je potrebno da podnosilac prijave unese samo svoj JMBG i broj lične karte, kao i da izabere banku u kojoj želi uplatu novca.

Hranitelji i primaoci novčane socijalne pomoći se ne prijavljuju, već će im novčana pomoć automatski biti isplaćena. Kako je ministar finansija istakao, pojavile su se i nedoumice oko prijave roditelja – usvojitelja dece, ali je i to rešeno i objasnio da je sada dodatno ažurirana i ta baza podataka.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter