Izvor: happbsc
29.03.2024 u 17:03
0

MILAN BUGARČIĆ ŽRTVA LJUBAVNICE I ZELENAŠA: Omča koja Vam može uništiti život, greške u koje upada nakon svega ne prestaju

Pitanje je kako da ispliva iz svega, jer iz dana udan zahvaljući naivnosti upada u sve veće probleme

Mali običan čovek svakodnevno se suočava sa različitim preprekama u životu. Ponekad je toliko teško uzdići se i krenuti dalje. Kako okrenuti list, kako preokrenuti točak sudbine kada ste na ivici provalije. Koji je taj korak koji čovek mora da napravi da bi nastavio dalje.  Zbog novčanih pozajmica od „zelenaša” mnogi građani su dovedeni do prosjačkog štapa, a neki od dužnika su, nažalost, sebi oduzeli i život. Jedna od žrtava zelenaša je je i Milan Bugarćić koji je u svojoj ispovesti za Happy TV rekao da je bio dvostruka žrtva ne samo zelenaša već i ljubavnice. Prvi put se sa zelenašima susreo pre dve ipo godine, a tada je želeo da pomgne sinu svoje prijatiljice.

  • Ja volim ma koliko bilo teško da mi se kaže istina, a takođe istinu volim da govorim. Ja sam prvo zavoleo sina koji je igrao fudbal u klubu čiji sam ja predsednik, a posle toga je nastvaila njegova majka. Sa takvom namerom zato što se njen suprug a njegov otac odreako se njega. I ona je tražila pomoć za njega i ja sam pomozajmio novac od zelenaša.

 

Milanov dug se kasnije uvečao na 24 hiljade evra, a zelenaša je pronašla njegova prijateljica i to osobu koja ima 49 krivičnih prijava ali Milan dodaje da je bio i žrtva naivnosti i neznanja

  • Ja nisam znao nakon toga zelenaška kamata je dogovorena na deset posto. Ja sam pozvan na Ub da se potpiše ugovor u kancelariji javnog beležnika, na tom ugovoru je pisalo 24 hiiljade evra i rok vraćanja od 6 meseci . Tom prilikom ja sam dao založnu izjavu odnosno hipoteku na sve. Ja sam tada dobio uveravanja da je sve čista formalnost i da će se poštovati naš usmeni dogovor.

U međuvremenu Milan je platio 18 hiljada evra, u prisutvu svedoka. Ali nije uzeo nikakve garancije.

happbsc

Zelenašenje je pošast koja je rasprostranjena širom naše zemlje. Koliko se ova vrsta ilegalnog biznisa raširila u Srbiji svedoči i činjenica da savremeni zelenaši svoje pozajmice štite ugovorima, uz pomoć advokata i notara.

Ksenija Majkić advokat kaže da je sada na osobi koja žrtva takvog lošeg ugovora da uzme brisovnicu kako bi skinuo hipoteku sa kuće

  • Javni beležnik kada overava izjavu on mora da utvrdi poslovnu sposbnost davaoca izjave . Ona je mogla da utvrdi da Milan ima poslovnu sposobnost nije mogla da utvrdi kakavi su mu motivi za ulaženje u ovakav vid sklapanja lošeg ugovora.

Prema oceni advokata priča deluje i neverovatno

  • Ulazio je u ogroman dugovanja bez da se konsultovao ili gledao način da sebe zaštiti . Kada je krenuo na taj korak bilo je nepohodno sa nekim da se posavetuje. Previše naivno je ušao u celokupni proces . Sada je bitno da bi se pokrenuo krivični postupak da se obezbede dokazi

Majkić navodi da je osoba koja se bavi zelenašenjm uvek takva da nikada neće ostaviti pisani trag već će dovesti u formu sa zakonskm osnovom . I u ovom slučaju zelenaš je psotigao da je zaštićen pravno i da ima pravni osnov da pokrene postupak i kao u Milanovom slučaju gde ne postoji ni jedan papir kojim se potvrdjuju njegove tvrdnje da je plaćao ili pak da je primio iznos manji od navedenog u overi kod javnog beležnika. U konkretnom slučaju kako advokatica ponavlja jako je teško pokrenuti krivični postupak ili išta dokazati.

Nažalost, do javnosti i policije dođe mali broj žrtava zelenaša. Zahvaljući Milanu javnost je imala uvid šta se sve dešava, ali Milan nije uspeo da nauči iz svojih grešaka već je nastavio da pozajmljuje novac od još opasnijih zelenaša .

Milan Bugarčić takođe ima problem jer je izrekao pretnje javnoj beležnici koja je overila ugovor te mu sledi i krivična prijava od strane udruženja javnih beležnika i notara koji su sa slučajem upoznati. On je uputio pretnje postupajućem izvršitelju. Te je gospođa podnela krivičnu prijavu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter