Izvor: happy bsc
11.03.2024 u 15:24
1

MILOŠEVIĆ NIJE PRIZNAO NIŠTA: Vojislav Šešelj koji je akter događaja 2000 o porazu Slobodana Miloševića na izborima te godine

Vojislav Šešelj bio je jedan od aktera događaja te 2000 godine, kada su Socijalistička Partija Srbije Slobodan Milošević i njegova SRS doćiveli poraz na izborima za predsednika Jugoslavije kada je pobedu odneo Vojislav Koštunica. Ovaj poraz na izborima i svi događaji tog 5 oktobra smatraju se uvertirom za njegov odlazak u Hag gde je i umro na današnji dan pre osamnaest godin.

Gostujući u emisiji posle ručka Šešelj kaže da ne misli da je Milopević išta priznao i kaže da je tek prizbnao izborne rezultate kada mu je donesena presuda  Ustavnog suda kojom se potvrđuje Koštunicina pobeda.

  • On je kao legalista prihvatio odluku Ustavnog suda iako je ona bila iznuđena. Koštunica nije imao više od 50 % glasova a ustavni sud je kao naknadnim prebrojavanjem utvrdio kao da je imao što je notorna laž kaže Šešelj. dakle Koštunica nije na legalan način postao predsednik kako je do toga došlo dobro zna Siniša Vučinić da je trebalo da se ide u drugi izborni krug ali Milošević bi u drugom izbornom krugu sigurno izgubio.

Šešelj kao razlog Milopševićevog gubitka vidi taj što je Milošević sa Srpskom Radiklanom Strankom došao u sukob , čak je postojao i dogovor da se podrži i zbog toga je i izvršena izmena saveznog ustava kako bi njega mogli da podrže i kako bi imao još veći legitimite u Srbiji i Crnoj Gori. Prem tim međustranačkim dogovorim kako objašnjava Šešelj bilo je dogovoren nastup i podela mesta na lokalnim izborima, prema broju kadnidata sa prehodnih izbora.

  • Hteli su da nas izigraju hteli su da samo mi podržimo Miloševića a da ne ispune ostale delove dogovora. I mi na to nismo mogli pristat

Milošević je kasno postao svestan da je sukob između nas i njega će dovesti do poraza. Šešelj kaže da su i oni na tim izborima ozbiljno ranjeni ali su imali snage da se ozbiljno bore protiv Zorana Đinića i dosmanlijske vlade.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “MILOŠEVIĆ NIJE PRIZNAO NIŠTA: Vojislav Šešelj koji je akter događaja 2000 o porazu Slobodana Miloševića na izborima te godine”

  1. Kada sam mu danas u Posle ručka videla spomenik u Rusiji kako drži ono zlo u rukama pošle su mi suze , zato što je bio nesrećan a voleo je svoju zemlju , narod , i zato što smo ga izručili Hagu , nisam ja , ja to nikada ne bih uradila , ako je za utehu, nikada nisam izašla na neke skupove opoziciji od kada postoji opozicija jer nikada nisu bili u pravu (u celini, za po neku stvar jesu ali u celini nisu ) kao što nisu i dan danas , jesam išla u Klub književnika na razne govore ali to je bilo pre pojave bilo kakve opozicje i kada je Vuk D. bio normalan dok se još nije preokrenuo , „branila“ sam Slobu na Topčiderskoj zvedzi kada su ga hapsili , Sloba je svetski HEROJ OSLOBODILAC , tek će svet shvatiti , naš narod još ne shvata , ne shvata da smo svi mi učestvovali u onom razotkrivanju zla što ga drži Sloba u rukama , ali, nije ni važno , najvažnije je sada da su Rusi shvatili pa polako svaka članica BRIKSA i kasnije i svi ostali koji su za BRIKS .
    Mnogo je važno da se Afričke zemlje drže prava i pravde u svojim državama prema svom narodu . Čim primete nekog izroda koji bi pošto su se upravo po neke države oslobodile pljačkaša kolonizatora odmah takvog da srede po svom Ustavu ako toga nema da napišu dodatak Ustavu ili ako otkriju svog domaćeg pljackaša isto tako .

    3
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter