Izvor: tanjug
05.07.2021 u 07:16
0

MINISTAR POPOVIĆ NAJAVIO: Danas u Srbiju stiže supstanca za proizvodnju Sputnjik V vakcine

Ministar u Vladi Srbije i predsednik Međuvladinog komiteta za saradnju sa Rusijom, Nenad Popović, najavio je da će danas u Srbiju biti dopremljena značajna količina supstance za proizvodnju vakcine Sputnjik V na Institutu Torlak.

VAŽNO: 

EKSKLUZIVNI GOST EMISIJE „ĆIRILICA“ Predsednik Srbije Aleksandar Vučić! Ponedeljak (21.00 čas) Happy Tv

U „DOBRO JUTRO SRBIJO“ SAZNAJTE: Kome će predsednik Vučić biti kum? O čemu je Čanak pričao sa Kurtijem? Šta je uzrok napada na dečaka na KIM?

MINISTARKA KISIĆ OBIŠLA CENTAR U ZVEČANSKOJ: Deca su negovana, zadovoljna i komunikativna!

NESREĆA NA PUTU KOD BATAJNICE! Četiri osobe povređene

– Radi se o količini supstance dovoljnoj za proizvodnju preko 250.000 doza komponente 1. Posle desetak dana, prema najavama naših ruskih partnera, u Srbiju bi trebalo da bude dopremljena supstanca za proizvodnju iste količine vakcina komponente 2. Očekujemo da će Torlak u sledeće dve nedelje imati oko 550.000 vakcina Sputnjik V komponente 1 i komponente 2 –  rekao je Popović.

On je u saopštenju naveo da će nakon proizvodnje vakcine na Torlaku, po 18 uzoraka od svake serije, biti upućeno na ruski Institut Gamaleja gde će se izvršiti kontrola uzoraka, a posle toga vakcine će moći da budu puštene u promet.

– Očekujemo da se to dogodi u roku od tri nedelje od kada uzorci pristignu u Gamaleju – naveo je Popović koji se nalazi u Moskvi.

On je istakao da će supstanca redovno pristizati u Srbiju, po dinamici koju su utvrdile srpska i ruska strana, sve do ispunjenja ugovora koji, u početnoj fazi, podrazumeva proizvodnju četiri miliona vakcina.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter