Izvor: Kurir
15.09.2023 u 17:01
0

MINISTARSTVO PROSVETE REAGOVALO NA NESREĆU U PEĆINCIMA: Naloženo da škola preduzme OVE mere

Povodom incidenta u OŠ "Slobodan Bajić Paja" u Pećincima kada je za vreme časa jednom učeniku razbijena glava gvozdenom kuglom za bacanje, reagovalo je i Ministartvo prosvete .

Iz Ministarstva prosvete tim povodom poručuju da u situacijama poput ove uvek reaguje takozvana prva mreža zaštite – škola, službe medicinske pomoći, policija.

STRAŠNO I ZA NEVERICU: Učenik pogodio vršnjaka gvozdenom kuglom u glavu u školi u Pećincima, HITNO OPERISAN u Tiršovoj

– Prema informacijama kojima Ministarstvo prosvete raspolaže, OŠ „Slobodan Bajić Paja“ u Pećincima je nakon nesreće koja se desila na času fizičkog pozvala Hitnu pomoć, roditelje i razrednog starešinu učenika. Dečak je zbrinut u zdravstvenoj ustanovi i, što je najvažnije, oporavlja se od povreda – naveli su za Kurir iz ministartva i dodali:

– Bez obzira na to što je situacija koja se desila u školi nesrećni slučaj i što nije bilo namere da se bilo ko povredi, škola će u cilju prevencije ovakvih nezgoda sprovesti niz preventivnih i vaspitnih aktivnosti sa učenicima i roditeljima koje se odnose na pravila ponašanja i mere bezbednosti u školi. Ministarstvo prosvete i Školska uprava Novi Sad prate postupanje i aktivnosti škole.

Podsetimo, dečak je dobio tešku frakturu lobanje, a majka povređenog dečaka potvrdila je za Kurir da se u ponedeljak nesreća dogodila, a iz Dečje klinike u Tiršovoj poručili da je on operisan i da je u stabilnom stanju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter