Izvor: 24sedam.rs
22.02.2024 u 09:33
0

NEMCI PREUZELI KARGO ŽELEZNICU U SRBIJI: Hamburg Port and Logistiks“ preuzeo je vlasništvo nad „Adria rejl Grupom“

„Metrans“, železnički ogranak deoničarskog Hamburg Port and Logistiks dominira u Srbiji.

Kompanija „Metrans“ (vlasništvo HHLA), koja se bavi kargo prevozom i logistikom na području Srbije i Hrvatske, proširila je svoje poslovanje proširio i na Jugoistočnu Evropu.

„HHLA“ je saopštila da će „Metrans“ pružati usluge železničkog prevoza iz jadranskog regiona prema srednjoj i jugoistočnoj Evropi, čime će pokrivati 70% kontejnerskog prevoza iz Srbije i Hrvatske.

„Adria rejl Grupa“ poseduje i terminal u Inđiji, s kojeg će „Metransovi“ teretni vozovi svakodnevno voziti prema luci Rijeka. Takođe, novi terminal u Inđiji povezan je sa transportnim čvorištem u Budimpešti.

Još u martu 2023. „Metrans“ je preuzeo 51% deonica „Adrije“, i sada je potpuni vlasnik.

OBAVEZNA VAKCINACIJA PROTIV VELIKOG KAŠLJA: Vakcinisaće se majke da se zaštite bebe

Evropska mreža Metransa proteže se od Severnog i Baltičkog mora do Jadranskog i Crnog mora, i kontinuirano se širi, navodi se u saopštenju. U toj mreži „Metrans“ svojim korisnicima nudi više od 650 redovnih veza vozom sedmično.

Takođe, dodaje se i da se kompanija ulaganjem u savremene električne lokomotive, struju iz obnovljivih izvora i električne dizalice na terminalima, već godinama zalaže za klimatske ciljeve.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter