Izvor: KURIR
22.06.2024 u 12:39
0

NEVREME STIŽE OKO 13 SATI! U jednom delu Srbije najizvesnije SILOVITE OLUJE, očekuje se izrazito krupan grad

U Srbiji će danas biti veoma toplo, sparno i pretežno sunčano vreme, sa temperaturom do 40, a talas jakih i ekstremnih oluja očekuje se na severu Srbije popodne i uveče.

Najjače nevreme izvesno je na teritoriji: sve tri Bačke, severnog i Srednjeg Banata, Srema. Mačvanski i Kolubarski okrug, zajedno sa Gradom Beogradom, Šumadijom i južnim Banatom će, takođe, biti u visokom riziku od jakih nepogoda„, objavio je meteorološki sistem Hailz Srbija.

Dalje dodaju da će planinski region zapadne i jugozapadne Srbije će biti još jedna zona iniciranja razvoja koji se mogu otisnuti daleko na istok, do Rumunije i Bugarske, zahvatajući centralni i deo južnog pojasa Srbije. U ovom sektoru može biti olujnih i orkanskih udara vetra.

„Sever Srbije, ipak, ostaje glavna regija gde su najizvesnije silovite oluje. Na širokom području će biti olujnog (20-25 m/s) i orkanskog (32-40 m/s) vetra, a u početnim razvojem oluja izrazito krupan grad (5-10 cm u prečniku) će biti još jedna pretnja iz ovih oluja. Severoistok Bosne, Slavonija i jugozapad Mađarske su region odakle će oluje, od interesa za sever Srbije, početi da se razvijaju. Strujanje će biti jugozapadno. Najrazvijeniji olujni sistemi će se kretati zapadnim strujanjem.vremenska prognoza

Na sajtu Vreme i radar jasno se vidi kako se ćelijski oblaci sa severa spuštaju u našu zemlju i donose nepogode.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter