Izvor: BSC happy portal
06.12.2023 u 21:18
0

MINISTARKA GRUJIČIĆ: Novi skener i mamograf instalirani u Opštoj bolnici u Majdanpeku

Ministarka zdravlja Srbije prof. dr Danica Grujičić posetila je danas Majdanpek i najavila da će Opšta bolnica i Dom zdravlja do kraja godine postati jedan Zdravstveni centar.

Dr Grujičić je ukazala na nedostatak lekara i medicinskih sestara.

„Drago mi je da je u roku isporučen novi mamograf za Opštu bolnicu u Majdanpeku. Međutim, veliki je problem nedostatak kadrova, lekara i medicinskih sestara. Ja se nadam da ćemo sa određenim anketama koje sada sprovodimo sa studentima završnih godina fakulteta, kao i sa lekarima koji nisu zaposleni, naći načina da ih privolimo da dođu u male sredine i da svoju karijeru makar započnu ovde. Verujem da će neki od njih i ostati. Opština bi mogla da obezbedi smeštaj, jer su sada potrebni ne samo specijalisti, već i lekari opšte prakse”, rekla je ministarka zdravlja u Majdanpeku.

Ministarka Grujičić je najavila da će formiranjem Zdravstvenog centra u ovom gradu biti bolje organizovane specijalističke službe, posebno one koje su deficitarne:

„Ono što je dobro kod Zdravstvenih centara jeste što se neće duplirati specijalističke službe. Bolnica i Dom zdravlja su u jednom dvorištu i mnogo lakše će biti organizovani i specijalistički i opšti pregledi. Nema potrebe da pacijenti idu na hemioterapiju u Kladovo, to može da se uradi ovde. Razumem da nemate aparat za zračenje, ali sve ostalo će se raditi u Majdanpeku.”

Ministarka zdravlja je istakla da je jako važno što je Majdanpek oživeo i što ima dobru saradnju sa kompanijom Ziđin.

„Bila sam ovde pre 10 godina i bilo je tužno hodati ulicama, a ovo je sada grad koji živi. Vidim da se kineski partneri trude da poštuju ekološke principe. Ono što sada rade kao ekološke akcije tek će se videti za 5 do 10 godina, ali ovo je sada grad koji živi”, rekla je dr Grujičić.

Ministarka je ponovila da bi do kraja godine trebalo da počnu da rade mamamograf i novi najmoderniji 64-redni skener, kao i da bude zavšeno formiranje Zdravstvenog centra Majdanpek.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter