Izvor: Tanjug
24.11.2023 u 07:23
0

OČEKUJU SE SNEŽNE PADAVINE: RHMZ izdao hitno upozorenje republika narandžasti meteo-alarm

Upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da se danas posle podne i uveče velika količina padavina očekuje u oblasti od zapadne i jugozapadne Srbije, preko Šumadije i Pomoravlja do istoka zemlje.

STRADAO NA DANAŠNJI DAN: Miodrag Mića Stanojević sam zarobio tenkove u herojskom podvigu!

U toku noći ka suboti, kao i u subotu ujutro, padavinska zona jačaće i širiće se dalje ka jugu i jugoistoku Srbije uz prosečnu količinu padavina od 20 do 50 mm za 24 sata, lokalno i više. U toku noći ka suboti u planinskim predelima kiša će preći u vlažan sneg uz pojačanje intenziteta.

U subotu na planinama sneg, a sa padom temperature kiša će preći u vlažan sneg i u nižim predelima. Snežne padavine biće najintenzivnije na jugozapadu, jugu i istoku Srbije, gde se u nižim i brdskim predelima očekuje relativno brzo formiranje snežnog pokrivača visine od 10 do 20 cm, na planinama lokalno i više od 30 cm. Narandžasti meteo-alarm, koji označava opasno vreme, danas je na snazi u Šumadiji, Pomoravlju i istočnoj Srbiji,

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter