Izvor: AGENCIJE
05.12.2023 u 15:48
0

ODLIČNE VESTI ZA SRPSKU VOJNU INDUSTRIJU: Deblokiran račun Zastava oružja, odobren izvoz na američko tržište

Račun kragujevačke fabrike Zastava oružje je deblokiran, dobijena je izvozna dozvola za američko tržište i obezbeđena su redovna primanja za zaposlene, saopštio je danas generalni direktor Saša Milošević.

On je naveo i da je fabrici uplaćen novac za novi investicioni ciklus. „Redovan, planiran priliv sredstava od Ministarstva odbrane bazira se na završenim i realizovanim ugovorima, a račun Zastava oružja je deblokiran, posle ino-priliva“, saopštio je Milošević.

On nije naveo iznos sredstava koji je fabrici uplatila Vlada Srbije, ali je istakao da je to urađeno u „u cilju unapredjenja proizvodnih kapaciteta i osvajanja modernih tehnologija“.

ITALIJANSKE INVESTICIJE STIŽU U SRBIJU: PREDSEDNIK VUČIĆ se sastao sa PREDSEDNIKOM LOMBARDIJE! FOTO

To će, kako dodaje, značajno doprineti tehnološkoj osposobljenosti za proizvodnju savremenog naoružanja za potrebe Vojske Srbije i poslovanju fabrike.Milošević je istakao da je poslednjeg dana novembra fabrika dobila izvoznu dozvolu za tržište SAD, kao i da su obezbeđena redovna primanja.

Dodao je da ima novca i za isplatu jubilarnih nagrada radnicima u iznosu od po 12.000 dinara, dok će novac za novogodišnje paketiće, u iznosu od po 5.000 dinara, biti uplaćen na račun radnika-roditelja.

Milošević je naveo da je 1. decembra održan sastanak predstavnika Ministarstva odbrane i sindikata fabrike, na zahtev nekoliko sindikata.

Posle razgovora, kako je rekao, potvrđeno je da Ministarstvo odbrane i država prepoznaju značaj „Zastava oružja“ kao najstarije fabrike odbrambene industrije Srbije i preneto je uverenje da radnici fabrike mogu da računaju na „bezrezervnu podršku države“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter