Izvor: BSC Happy/Tanjug
14.07.2023 u 13:37
0

VUČEVIĆ POTVRDIO: Suspendovan izvoz naoružanja, bezbednost prioritet

"Ne znači da Srbiji ide u rat"

Ministar odbrane Miloš Vučević potvrdio je danas da je Vlada Srbije usvojila zaključak na predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića kao vrhovnog komandanta o suspendovanju izvoza naoružanja i vojne opreme u narednih 30 dana iz namenske industrije.

Vučević je rekao da će prioritet u isporuci iz fabrika odbrambene industrije imati Vojska Srbije čime će se, kako kaže, dodatno ojačati kapaciteti države, odnosno Vojske Srbije. “Naravno, razumejući sve okolnosti koje nas okružuju i prateći sve one činjenice koje su relevantne po pitanju procene bezbednosti naše države”, rekao je Vučević.

Ministar je istakao da to ne znači da Srbija ide u rat, niti priziva rat, već da se dobro procenjuju bezbednosni rizici i izazovi. “Pratimo sve ono što se dešava i spram toga se vladamo. Naša je procena u ovom trenutku da komercijalni poslovi ne mogu da imaju prioritet u odnosu na pitanje bezbednosti otadžbine i da ono što se poizvodi u namenskoj industriji mora pre svega da bude usmereno ka Vojsci Srbije, u skladu sa njenim potrebama”, istakao je ministar.

NEMA IZVOZA NAORUŽANJA: VUĆIĆ dao predlog VLADI zbog BEZBEDNOSNE SITUACIJE U ZEMLJI

Kako je dodao, ne prave se nikakvi megalomanski planovi, samo se dodatno jačaju kapaciteti Vojske Srbije. “Videćemo posle 30 dana kakva će biti situcija, da li će se taj moratorijum na izvoz nastaviti”, rekao je Vučević. Vučević je naglasio i da država preko Ministarstva odbrane plaća sve što se uzima za Vojsku Srbije, dodajući da to nisu pokloni.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter