Izvor: BSC Happy/Sputnik
14.07.2023 u 12:04
0

ZAHAROVA PROKOMENTARISALA IZJAVU PREDSEDNIKA: Vučić je u pravu

Zelenski više nema državu

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski ne bi trebalo da brine zbog toga što Ukrajinu ne primaju u NATO, nego zato što više nema državu, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Upitana da prokomentariše izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića „koji je savetovao Zelenskom da se ne brine zbog toga što njegovu zemlju nisu primili u NATO“ Zaharova je izjavila: „Po mom mišljenju, on je u pravu da bi Zelenski, verovatno, najmanje trebalo da se brine po pitanju toga što Ukrajinu ne primaju u NATO. On ima mnogo drugih, važnijih razloga za uznemirenost – nema više državu, nema ljude, nema industriju, nema proizvodnju, nema političke stranke, civilno društvo, nema nikakvih sloboda“.

S tim u vezi ona je podsetila na ograničenja upotrebe ruskog jezika u Ukrajini.

„Na milione knjiga je spaljeno, isto kao što je bio slučaj u Trećem rajhu – nikako drugačije, nego baš isto tako. Za svaku reč čoveka mogu vezati na ulici i odvesti u nekakve kazamate. Ljude teraju na front, vezuju za stubove, polivaju farbom, tuku – to su razlozi za pravu uznemirenost“, dodala je Zaharova.

„MOLIMO SE ZA PRILEPINA“ Marija Zaharova okrivila ukrajinske teroriste za atentat na pisca

Kako je istakla, Zelenskom je bilo važno da sada uđe u NATO kako bi sačuvao granice, jer prilikom ulaska u Alijansu sve članice bi trebalo da priznaju zemlju u okviru njenih granica.
„Međutim, za čitav niz članica NATO ta priča nije zatvorena, naprotiv – to pitanje je otvoreno, prvenstveno za Poljsku“, ocenila je Zaharova.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter