Izvor:
27.11.2016 u 15:02
0

OFANZIVA NA ISLAMSKU DRŽAVU: Ubijeno osam pripadnika provladinih snaga!

Najmanje osam pripadnika provladinih libijskih snaga ubijeno je tokom ofanzive na Sirt, grad u kojem se nalaze pripadnici Islamske države, saopštili su iz bolnice koja pripada provladinim snagama.

Kako prenosi AFP, iz te bolnice su naveli da je još 17 vojnika ranjeno.

Iz službe za informisanje provladinih snaga su na Fejsbuku saopštili da je Islamska država izvela dva samoubilačka napada, a da je jedna žena počela da puca na provladine snage dok su pokušavali da je izbave iz te kuće.

Snage bliske libijskoj vladi nacionalnog jedinstva (GNA) saopštile su da su preuzele oko 30 zgrada u Sirtu od Islamske države.

Te snage su pre šest meseci počele sa novim operacijama kako bi preuzele Sirt, a u tom periodu je skoro 700 pripadnika vladinih snaga ubijeno i još 3.000 je ranjeno.

AFP prenosi da broj ubijenih i ranjenih pripadnika Islamske države nije poznat.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter