Izvor: Tanjug
08.07.2020 u 14:43
0

POMOĆ ZA UGROŽENE U Sjenicu stigli lekari sa VMA

Nekoliko lekara sa Vojnomedicinske akademije iz Beograda stiglo je danas u bolnicu u Sjenici kako bi pomogli u zbrinjavanju pacijenata zaraženih korona virusom, a ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da će Vojska Srbije pomoći i Sjenici i Tutinu i Novom Pazaru dokle god bude pretila opasnost od zaraze.

Vulin je danas u Sjenici obišao pripadnike Uprave za vojno zdravstvo i jedinica ABHO Vojske Srbije koji su angažovani u tom gradu na pomoći u borbi protiv virusa Kovid 19.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Vulin je istakao da je Vojska Srbije dala svoj maksimum da pomogne građanima Sjenice, da je obezbeđeno prijemno odeljenje u šatoru, radi se dezinfekcija grada, a u toku dana biće završeno i odgovarajuće odeljenje koje će biti pretvoreno u kovid bolnicu.

– Doveli smo lekare, da se bolnici i kadrovski pomogne. Ima dovoljno lekova, sanitetskog materijala, zaštitne opreme, ima dovoljno svega što je potrebno – rekao je Vulin.


Ćatović: Pregledano 2.000 pacijenata, 80 odsto sa teškom kliničkom slikom

Zamenik direktor Doma zdravlja u Sjenici Fuad Ćatović naveo je da je do sada je pregledano oko 2.000 pacijenata, te da je između 70 i 80 odsto pacijenata s teškom kliničkom slikom i obostranom upalom pluća.


Naveo je da je sada potrebno sprovesti dobru organizaciju i razdvojiti kovid od nekovid pacijenata, i pomoći da se lekari, sestre i medicinsko osoblje u Sjenici malo odmori, te da se uradi dezinfekcija.

Predsednik Opštine Sjenica Hazbo Mujović izrazio je zahvalnost Vojsci Srbije i istakao da su danas stigli lekari koji su bili preko potrebni jer, kako kaže, medicinsko osoblje te bolnice radi na ivici snage, a mnogi od njih su zaraženi korona virusom.

– Danas je došlo nekoliko lekara sa VMA, a kada se pomene VMA, podrazumeva se da su to vrhunski stručnjaci i vrhunski lekari, što nam uliva poverenje da će sve to ići na bolje i da ćemo se do kraja meseca izboriti sa ovom bolešću svi zajedno i jedinstveni – naglasio je Mujović.

Naveo je da je u ovom trenutku veliki broj pacijenata koji su na kućnom lečenju, neki su zbrinuti u bolnici ili transportovani u okolne gradove u Novi Pazar i Užice.

Kaže da bolnica u Sjenici ima sve što je potrebno od medicinskih sredstava i sredstava za dezinfekciju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter