Izvor: HappyBSC/ Alo
20.05.2020 u 14:29
0

PREDSEDNIK VUČIĆ U TOPLIČKOM OKRUGU: Lepota i bogatstvo Srbije u jednom pogledu!

Prilikom posete Topličkom okrugu predsednik Vučić je obišao i daleko poznate vinograde tog kraja gde se proizvode vrhunska domaća vina, izuzetnog kvaliteta.

Svedočio je i lepoti ovog kraja, o čemu je pisao i na svom Instagram profilu.

View this post on Instagram

Lepota i bogatstvo Srbije u jednom pogledu!

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

„Lepota i bogastvo Srbije u jednom pogledu“, napisao je predsednik.

Predsednik Aleksandar Vučić obišao je danas u Prokuplju radove na rekonstrukciji Zdravstvenog centra u tom gradu, na kojem tri decenije ništa nije rađeno.

Vučić je počeo obilazak u 11 časova, a tokom razgovora sa radnicima Zdravstvenog centra raspitao se kakva je situacija u Prokuplju, kao i o ceni rekonstrukcije.

– Veoma sam srećan, i mislim da je ovo veoma važan dan za sve ljude u 4 opštine Toplice. Gradimo Zdravstveni centar, i Dom zdravlja i opštu bolnicu. Gradimo je posle 31 godine, kada su stali radovi i ništa više nije urađeno. Po izgradnji zdravstvenih objekata najbolje možete da vidite koliko se Srbija promenila. Ovo nisu male popravke i šminkanje. Samo u ovaj objekat ćemo uložiti 35 miliona evra – rekao je Vučić, i naglasio da nikada nije uložen toliki novac u Prokuplje.

PROČITAJTE JOŠ I OVO

PATRIJARH I PREDSEDNIK SE OBRATILI NACIJI Đukanović ima plan da nema više SPC u Crnoj Gori! (VIDEO)

VLADIKA JOANIKIJE ODGOVORIO MILU: Zar nije dosta bruke!

MALI VUJADIN OSTAO BEZ IČEGA Grad mi je sve uništio, nemam gde da spavam (FOTO)

BIBLIJSKI POTOP Ovo su slike Srbije posle neviđenog majskog nevremena (GALERIJA, VIDEO)

BOGDANOVIĆ USPEŠNO OPERISAN Hvala na podršci, vraćam se na teren!

– Radimo to zato što znamo da je to važno za našu decu i za naše roditelje. Kao što sam ponosan na svaki auto-put i na svaki most, tako sam ponosan i na svako poboljšanje našeg zdravstvenog sistema. U Toplicu je neverovatno malo ulagano još od Drugog svetskog rata, i zato danas ovde živi samo 80.000 ljudi. Narod koji nikada nije kukao i koji je uvek bio na braniku otadžbine. Uvek su bili uz narod i državu, i žive teško. Zato ćemo da ulažemo mnogo u ovaj kraj, i u puteve, i u bolnice i u privredne zone.

Na pitanje novinara da li su u planu, s obzirom da su procene da će koronavirus trajati, nove ekonomske mere podrške poput tri minimalca koje su izazvale dobre efekte, Vučić je odogovorio:

– Problem je u tome što kad god se pita šta koliko košta, uvek se gleda jedan deo a ne ukupno. Kad pitam koliko košta ova bolnica, oni mi kažu oko 26, 27 miliona evra, a onda se ispostavi da je to bez opreme. Onda se dodaje još novca za sve te stvari, skupe stvari, znam da nas mnogo košta i bolnica u Aranđelovcu i u Leskovcu… Kako god okrenete, tako je. Te pare ne mogu da se uzmu iz ćupa, već da bude viška novca. Srećan sam što možemo to da uradimo

U novom centru nalaziće se Dom zdravlja i bolnica, biće opremljen najsavremenijim aparatima, a sobe urađene po najvišim standardima.

„Nikad u Prokuplje i Toplicu toliko novca nije uloženo“, rekao je Vučić i dodao da je to važno i za Blace, Žitorađu, Kuršumliju…

OVO MORATE ZNATI

USPELI SU! Posle 32 godine agonije našli otetog sina! (VIDEO)

HIT DIJETA! Kačamakom za četiri dana skinite kilograme i popravite krvnu sliku! Pogledajte kako!

POČEO RAT! Novim oružjem napadnute američke ambasade! POGLEDAJTE! (VIDEO)

OVAKO JE NASTALA NAJČUVENIJA SEVDALINKA Bila je hit u staroj Jugi, ali su Austrijanci poludeli za njom (VIDEO)

PONOSNI JUNAK MAJKE RUSIJE Malo poznata biografija najčuvenijeg snajperiste Drugog svetskog rata (GALERIJA)

Vučić je rekao da će ovde Blace, Žitorađa i Kuršumlija, ali i ljudi iz centralnog Kosmeta dolaziti. Upitao je zaposlene da li su zadovoljni, na šta je dobio potvrdan odgovor.

– Koliko sam razumeo ovde dolazi najmodernija oprema – kazao je Vučić. U ovaj objekat se nije ulagalo 30 godina, na šta predsednik Vučić kaže da u većini opštih bolnica u Srbiji ništa nije ulagano poslednjih tridesetak godina.

Vučić je rekao da je Srbija podnela epidemiju koronavirusa bolje nego mnoge druge zemlje i dodao da ubrzano stižemo sve što je potrebno.

– Mi ćemo na kraju 2021. godine imati isti bruto domaći proizvod kao Hrvatska. To govori kojom brzinom Srbija sustiže. Mislim da u Prokuplje nikada nije uloženo 30 miliona evra… Ja mislim da smo mi Toplici dužni, ona je bila najhrabriji deo našeg naroda i nikada nije kukala – naglasio je Vučić.

Kako dodaje, ova bolnica će biti bolja od mnogih u Beogradu.

Sa predsednikom radove obilaze i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, direktor Kancelarije za javna ulagnja Marko Blagojević i predstavnici lokalne samouprave.

U Domu zdravlja je u toku prva faza radova koji obuhvataju sređivanje fasade, stolarije, rekonstrukcija krova, uređenje klimatizacije, koji bi trebalo da se završe za 240 dana.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter